Biopropaan, een nieuwe generatie propaan | Primagaz
Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Biopropaan

Een nieuwe generatie propaan
Om de CO₂-uitstoot van uw bedrijf te reduceren

 

Vraag vrijblijvend advies

De energie van de toekomst

De overgang naar een milieuvriendelijke energieoplossing, wordt met biopropaan, dat 100% duurzaam en hernieuwbaar is, voor veel bedrijven eenvoudiger dan ooit.

Binnen de Europese Unie stimuleert richtlijn 2009/28/EG de bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen. Biopropaan voldoet aan de criteria die binnen deze richtlijn worden gesteld en is volledig gecertificeerd. Door biopropaan te gebruiken levert dus ook uw bedrijf een bijdrage aan een groenere en meer duurzame toekomst.

Primagaz neemt duurzaamheid en traceerbaarheid serieus. Daarom ontvangt elke klant een duurzaamheidscertificaat met alle details over de samenstelling, herkomst van de grondstoffen en de exacte CO₂-reductie. 

Biopropaan is onmiddellijk beschikbaar, exclusief bij Primagaz.

Waarom kiezen voor biopropaan? 

  • Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% vermindering van CO₂-uitstoot
  • Contract_32x32
    Geleverd met duurzaamscertificaat
  • Geen aanpassingen aan bestaande installatie of uitrusting
  • Onmiddelijk beschikbaar, exclusief bij Primagaz

Wat is biopropaan?

Gas wordt groen

BioLPG oftewel biopropaan is een bijproduct van biodiesel en vermindert de CO₂-uitstoot tot 80%. Dankzij zijn lage emissies en identieke prestaties aan klassiek propaan, wordt dit terecht dé energie van de toekomst genoemd. 

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil. Daarom kan biopropaan gebruikt worden voor alle gekende propaantoepassingen en in alle bestaande propaantanks en -installaties.

De milieu-impact van propaan en biopropaan daarentegen is wél anders. Zo stoot een heftruck aangedreven door biopropaan maar liefst 78% minder CO₂ uit in vergelijk met diesel en 52% minder CO₂ in vergelijking met elektriciteit.

Klimaat en luchtkwaliteit

Reduceer CO₂-uitstoot en fijnstof met biopropaan

Lage impact op het milieu

Traditioneel propaan stoot 16% minder CO₂ uit dan stookolie en heeft zo een lage impact op het milieu. Biopropaan doet het echter nóg beter en stoot tot 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen. En ook in vergelijking met elektriciteit, die wordt gebruikt voor verwarming, stoot biopropaan 76% minder CO₂ uit.

Daar komt nog eens bij dat propaan, en dus ook biopropaan, heel weinig fijn stof en NOx (stikstofoxiden) uitstoot, die verantwoordelijk zijn voor luchtvervuiling en die de werking van onze luchtwegen, longen en hart beïnvloeden.

Door biopropaan te gebruiken draagt u bovendien bij aan de energietransitie: energievoorziening door duurzame energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen. 

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht u met plezier, en geheel vrijblijvend, de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Vragen over biopropaan?

Veelgestelde vragen

Nog vragen over biopropaan?

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt meegenomen in de berekening van de ecologische voetafdruk van biopropaan.

 
 

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend. 

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa, vandaar de naam, en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

 
 

Biopropaan is een bijproduct van het biodiesel productieproces.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

 
 

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. In de nieuwe, op maat gemaakte, productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

 
 

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.