Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Installaties

Een installatie op propaangas of LNG
Voor elke professionele toepassing

Vraag vrijblijvend advies

Altijd een installatie op maat

Primagaz zorgt voor professionele begeleiding van uw project. We zijn er vanaf het begin van het project bij, om te begrijpen wat de behoeften zijn en zo de beste oplossing te bieden.

Primagaz realiseert installaties op propaangas voor diverse sectoren en verschillende toepassingen. We bekijken samen met u welke oplossing de beste is in uw situatie. Deze keuze is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het vermogen, het totale verbruik en natuurlijk de (beschikbare) ruimte.
 
Primagaz regelt de verdere installatie van A tot Z: het plaatsen van de tank, maar ook het aansluiten van de leidingen. Samen met onze technische adviseur wordt er een installatie gekozen op maat van uw energiebehoefte. Tevens adviseren wij u over de ideale plaatsing van de tank, oplossingen voor leidingwerk en de nodige administratie, zoals een eventuele melding of vergunning. 
 

Primagaz-installaties

Verschillende soorten installaties voor diverse toepassingen

Afhankelijk van uw situatie en de energievraag bepalen we samen de ideale gasopslag op basis van uw locatie, het huidige verbruik en het benodige vermogen. 

Propaaninstallaties

Voor de meeste industriële processen is propaangas een zeer goede oplossing. Onze teams begeleiden u en geven advies over de twee mogelijkheden: een ondergrondse of een bovengrondse tank. 

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de minst zichtbare oplossing. Bovengrondse tanks zijn de meest gekozen oplossing. Ze kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Meer informatie

 

Installaties voor LPG-heftrucks

Voor bedrijven met een grote vloot aan heftrucks of enkele heftrucks die permanent worden ingezet, heeft Primagaz een ideale oplossing: een eigen vaste vulinstallatie voor LPG-heftrucks op het terrein. 

Hiervoor installeert Primagaz een vaste tank met één of meerder afleverzuilen. Is uw terrein te groot voor een centraal afnamepunt? Geen probleem, dan kunt u kiezen voor één tank met meerdere afnamepunten, verspreid over het terrein.  

Meer informatie

LNG-installatie voor groot verbruik

Voor industriële toepassingen met een constante energiebehoefte zoals stomen, bakken of drogen is LNG ideaal. LNG is vloeibaar gemaakt aardgas dat lokaal opgeslagen wordt.

Voor zeer grote energiebehoeftes of alternatieven voor een aardgasaansluiting is een LNG installatie één van de mogelijkheden.

Uiteraard begeleiden onze adviseurs u bij deze keuze.

Meer informatie

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. Primagaz werkt met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van uw propaangasinstallatie, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van de propaangastank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijke organisatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.