Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

LNG

Ontdek alles over LNG
Voor industriële processen

Vraag vrijblijvend advies

LNG als energiebron voor uw bedrijf

Voor processen binnen de industrie, landbouw en transportsector is LNG een schone en competitieve energiebron.

LNG (Liquified Natural Gas) is hoogcalorisch vloeibaar aardgas: een schone en veilige energiebron binnen de industrie en transportsector. Het is de ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame brandstof om te kunnen voldoen aan een constante energiebehoefte, maar die zich niet kunnen aansluiten op het aardgasnetwerk, of waarbij het netwerk onvoldoende druk of debiet levert.

Waarom kiezen voor LNG?

 • Why_Work_For_Us_32x32
  Veilig en zeker
 • C02_Savings_32x32_2
  Minder CO₂-uitstoot
 • Duurzame energie
 • Budgetvriendelijk
 • LNG_32x32
  Ideaal voor groot gebruik

Wat is LNG?

Een ander proces dan bij de exploitatie van propaan

LNG is vloeibaar aardgas dat verkregen wordt door het gas op zeer lage temperaturen te brengen. Onder normale druk is LNG vloeibaar bij een temperatuur van minder dan -162°C.

LNG is hoogcalorisch en wordt niet gewonnen in Groningen. LNG speelt dus geen rol in de discussie rondom het Groningengas.

Vloeibaar aardgas brengt verschillende voordelen met zich mee:
 • Het is veilig, niet giftig en milieuvriendelijk.
 • LNG neemt tot 600 keer minder volume in dan aardgas en is lichter dan lucht.
 • Het calorisch vermogen van het geleverde gas telt doorgaans 15,22 KwH/kg. Zo kan Primagaz grote hoeveelheden energie transporteren en opslaan.

LNG van Primagaz

Wij investeren in uw installatie

En leveren een totaalpakket

Primagaz is, als enige in de Benelux, in staat om zowel de installatie als het onderhoud en de levering van LNG te voorzien. Via het controlepaneel kunnen we de installatie voortdurend monitoren en in realtime opvolgen. Bij onregelmatigheden worden alarmsignalen (van o.a. procesdruk, temperatuur en gasniveau) uitgestuurd naar de veiligheidsmanager van het bedrijf en naar de technische wachtdienst van Primagaz. Het geautomatiseerde meetsysteem zorgt ervoor dat er op tijd gas wordt bijgeleverd. Zo wordt het productieproces niet onderbroken en is er directe interventie bij defecten of schade.

Primagaz biedt een totaalpakket aan met:
 • opleiding en trainingen aan medewerkers
 • bijstand in het vergunningsproces
 • installatie en onderhoud
 • geautomatiseerd meetsysteem
Primagaz investeert in de buiteninstallatie. De grondwerken, de gasleidingen en de gasbranders zijn voor rekening van de klant. Gasbranders hebben het voordeel dat ze moduleerbaar zijn, waardoor hun efficiëntie zeer hoog is.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Bij Primagaz investeren we continu in veiligheid op onze productielocaties, de opslag en tijdens het transport. Primagaz-gasflessen worden voor, tijdens en na het vullen gecontroleerd. Onze gasflessen voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen en zijn een veilige en betrouwbare energiebron.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.