Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Propaan

Ontdek propaan
Een veelzijdige energiebron

Vraag vrijblijvend advies

Een propaanoplossing voor elke onderneming

Propaangas is een veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing, geschikt voor diverse sectoren en toepassingen. Voor elke onderneming biedt Primagaz een oplossing op maat.

Of het nou voor horeca, recreatie, landbouwbedrijven, industrie of de bouwsector is: voor alle zakelijke behoeften bieden wij een geschikte oplossing met propaangas in tanks of in flessen. Om aan uw behoeften te voldoen zullen onze medewerkers ter plaatse bepalen wat de ideale gasopslag is op basis van uw locatie, uw huidige verbruik en het nodige vermogen. 

Waarom kiezen voor propaan?

  • Minder CO₂-uitstoot
  • Veelzijdige energiebron
  • Budgetvriendelijk
  • Ook zonder aardgasaansluiting
  • Duurzaam met biopropaan

Propaangas of LPG

Een onderscheid tussen propaan en butaan

Propaan is een vloeibaar petroleumgas of koolwaterstofgas, ook wel bekend als Liquefied Petroleum Gas (LPG). LPG is de verzamelnaam voor propaan- en butaangassen. 

Het verschil tussen propaan en butaan is het kookpunt, oftewel de temperatuur waarop de vloeistof wordt omgezet naar gas. Bij butaan is dat 0°C en bij propaan -42°C. Omdat propaan al bij -42°C wordt omgezet in gas, is het zeer geschikt voor toepassingen buitenshuis en blijft het werken, ook als het vriest. Butaan is beter geschikt voor toepassingen binnenshuis, omdat het vloeibaar, en dus onbruikbaar, wordt bij een temperatuur lager dan het vriespunt. 

Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie. 

De prijs van propaan

Prices

Transparant over de gasprijs

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. 

Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar. 

Meer over onze gasprijs

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. Primagaz werkt met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van uw propaangasinstallatie, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van de propaangastank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijke organisatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.