Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Energieoplossingen voor een bloeiend agrarisch bedrijf

Primagaz biedt een breed scala aan oplossingen voor de agrarische energievoorziening, zoals de verwarming van stallen, het drogen van gewassen of het afbranden van onkruid.

Als agrarische professional zijn er heel wat zaken die u afleiden van uw kernactiviteit. Denk aan wijzigingen in grondstofprijzen, weersveranderingen, verplichtingen jegens de distributienetwerken, veroudering van apparatuur, enzovoort.

Dankzij de flexibele energieoplossingen van Primagaz is de energievoorziening voor uw dagelijkse activiteiten alvast één ding waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.

Waarom kiezen voor propaan?

  • Ook zonder aardgasaansluiting
  • Duurzaam met biopropaan
  • Budgetvriendelijk
  • Geautomatiseerd meetsysteem

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor alles 

(Bio)propaan is een veelzijdige energiebron die u voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Lees hier welke mogelijkheden wij u bieden.

Propaan is een kostenbesparende brandstof voor het drogen van gewassen. Controleer op efficiënte wijze de temperatuur tijdens het drogen, zodat u over een constante en optimale temperatuur beschikt. Ook in het drukke oogstseizoen is Primagaz altijd beschikbaar.
Met warmte en de juiste gasinstallatie kunt u uw velden voorverwarmen. Door de temperatuur rond de wortel en net boven de grondlaag met een paar graden te verhogen, wordt vroegoosten mogelijk.
Chemische middelen staan steeds meer onder druk in de land- en tuinbouw. Een ecologisch alternatief is thermische onkruidbestrijding met propaangas. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid maar ook de plantresten, schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Ook voor het afbranden van loof is propaan een veilige en betrouwbare energiebron. Met biopropaan maakt u een nog duurzamere keuze. 
Installeer een verwarmingsinstallatie met een propaaninstallatie van Primagaz en hou uw plantages en kassen vorstvrij. Propaangas is een schone brandstof voor zowel vaste als mobiele stralingsverwarmers. Verwarmingstoestellen op gas zijn moduleerbaar en perfect regelbaar, waardoor de temperatuur op een constant niveau kan worden gehouden. 
Worden er in uw landbouwonderneming heftrucks ingezet? Dan biedt Primagaz een ideale oplossing met propaangas. Heftrucks op gas zorgen voor minder geluid, minder geur en minder uitstoot. Met de lichtgewicht heftruckgasflessen van Primagaz heeft u altijd voldoende brandstof op voorraad of kies voor een eigen vulinstallatie
Met propaangas kunt u uw stallen optimaal verwarmen. Met propaankachels en/of stralingsverwarmers kan de temperatuur perfect worden afgestemd op de gewenste klimaatomstandigheden voor u en uw vee.
Een constante temperatuur in tuinbouwkassen is van groot belang voor de groei en opbrengst van gewassen. Koude heeft negatieve invloed op vruchtzetting en vertraagt de rijping met een lagere opbrengst tot gevolg. Door slechte weersomstandigheden tijdens de oogstperiode ontkomt u er soms als teler niet aan dat gewassen nat en soms met veel grond de bewaring in gaan. Dit kan onder andere leiden tot bacteriën en schimmels in de gewassen, met kwaliteitsschade en daarmee economische schade tot gevolg. Met propaangas worden tuinbouwkassen optimaal verwarmd en een constante temperatuur gewaarborgd.
Als agrariër bent u de hele dag bezig in- en met de natuur. U zorgt goed voor het vee en de gewassen en houdt daarbij zoveel mogelijk rekening met de omgeving en het milieu. Toch wordt de milieudruk op boeren en tuinders met de dag opgevoerd. Onder andere wordt steeds strenger toezicht gehouden op de uitstoot van schadelijke gassen. Uiteraard bent u daarom op zoek naar milieuvriendelijkere manieren om uw bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Met Biopropaan kan het, zonder investeringen!

Onze klanten getuigen

"Het werd mij al snel duidelijk dat propaangas de ideale brandstof is voor de verwarming van een kippenstal."

Voor Poultry Farms zijn klimaatbeheersing en een gezond stalklimaat van essentieel belang in hun kippenstallen.

"Omdat wij kiezen voor kwaliteitsvolle gewassen, kiezen wij ook voor propaangas van Primagaz."

Landbouwbedrijf Van Ginhoven – Verheyen koos resoluut voor een milieuvriendelijke en efficiënte energiebron met een lage investeringsgraad.

Oplossingen op maat

Welke installatie past bij u?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van uw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. U heeft de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van uw geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kiest u voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk.

Onze gasadviseur begeleidt u bij het kiezen van de juiste oplossing:
Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de minst zichtbare oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks zijn de meest gekozen oplossing. Ze kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van uw verwachte verbruik. 
Is uw verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of is er onvoldoende ruimte? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en geniet toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Nog geen klant? Doe onze prijscheck!

Wilt u graag onze actuele gasprijs weten? Vul dan de prijscheck in en ontvang onze beste prijs voor propaangas.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. Primagaz werkt met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van uw propaangasinstallatie, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van de propaangastank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijke organisatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.