Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Een energieoplossing waar u op kunt bouwen

Als bouwondernemer of ontwikkelaar maakt u er een erezaak van om kwalitatieve, duurzame resultaten op te leveren voor uw klanten. (Bio)propaangas van Primagaz helpt u om deze doelstelling op efficiënte wijze te behalen.

De energievoorziening op de bouwplaats is niet altijd eenvoudig. Bouwstroom is vaak aanwezig, maar voor verwarming zijn meestal geen voorzieningen aanwezig. Met de flexibele energieoplossingen van Primagaz in zowel tanks als flessen, is (bio)propaan een ideale brandstof voor het verwarmen van de bouwkeet, maar ook voor bijvoorbeeld het uitharden van beton of het drogen van bouwwerken.

Waarom kiezen voor propaan?

  • Ook zonder aardgasaansluiting
  • Duurzaam met biopropaan
  • Budgetvriendelijk
  • Geautomatiseerd meetsysteem

Een veelzijdige energiebron

De verschillende toepassingen van propaan

(Bio)propaan is een veelzijdige energiebron die u voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Zo hoeft u slechts één energiebron te voorzien voor al uw behoeften.

Wegenwerkers staan altijd onder tijdsdruk. Gebruik de gasflessen van Primagaz als extra warmtebron op asfalteermachines.
Voor de professionele verwerking van alle soorten dakbedekking is propaangas de ideale energiebron. Primagaz biedt u een uitgebreid assortiment aan gasflessen. Dankzij onze gasflessen voor professioneel gebruik heeft u altijd een betrouwbare en mobiele energiebron bij de hand!
De centrale plaats op een bouwwerf is de bouwkeet. Het is een onmisbare plek waar projectleiders en opzichters kantoor houden en de vakmannen lunchen. Primagaz levert energie voor de bouwkeet, zodat het een aangename ontmoetingsplaats blijft voor alle medewerkers op de bouwplaats. Voor grote bouwketen plaatsen we een (tijdelijke) propaantank, terwijl de de schaftwagens meestal met een gasfles verwarmd kunnen worden.
Dankzij het hoge rendement van propaangasbranders kan na het storten van beton snel gestart worden met ontkisten, waardoor de volgende fasen in het bouwproces verkort kunnen worden.
Woningen en bedrijfspanden worden steeds vaker opgeleverd zonder aardgasaansluiting. Sinds medio 2018 is, in lijn met het Lente-akkoord, de verplichting van netbeheerders om woningen en bedrijventerreinen aan te sluiten op het aardgasnet vervallen. In de praktijk betekent dit dat alleen in uitzonderlijke gevallen nog een aardgasaansluiting aangelegd zal worden.
Propaan is een volledig alternatief voor aardgas en wordt al meer dan 60 jaar toegepast in gebieden waar geen aardgas beschikbaar is. Met biopropaan heeft u zelfs een volledig duurzame oplossing in handen. Lees meer over propaan en de alternatieven.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht u met plezier, en geheel vrijblijvend, de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Oplossing op maat

Welke installatie past bij u?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van uw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. U heeft de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van uw geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kiest u voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk.

Onze gasadviseur begeleidt u bij het kiezen van de juiste oplossing:
Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de minst zichtbare oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks zijn de meest gekozen oplossing. Ze kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van het verwachte verbruik.
Is uw verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of is er onvoldoende ruimte? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en profiteer toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. Primagaz werkt met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van uw propaangasinstallatie, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van de propaangastank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijke organisatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.