Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Een warm ontvangst voor al uw gasten

Een horecazaak runnen is meer dan een baan: het is een passie. Om uw klanten de ultieme beleving te kunnen bieden, is elk detail belangrijk, elke dag opnieuw.

Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg. Daarom laat u ook op het vlak van energie niets aan het toeval over, zodat uw klanten optimaal kunnen genieten.

Met Primagaz kunt u vertrouwen op een professionele partner die u een eenvoudige en stabiele energieoplossing biedt.


Waarom kiezen voor propaan?

 • Ook zonder aardgasaansluiting
 • Budgetvriendelijk
 • Duurzaam met biopropaan
 • Think_Tank_32x32
  Geautomatiseerd meetsysteem

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al uw behoeften

(Bio)propaan is een veelzijdige energiebron die u voor diverse toepassingen kan gebruiken. Zo hoeft u slechts één energiebron te voorzien voor al uw behoeften.

Voor horecazaken is warm water onontbeerlijk. Propaangas is een betrouwbare en veilige energiebron voor systemen die warm water produceren. Zo zijn onder andere gascondensatieketels, geisers of zonneboilers compatibel met propaangas.
Koken op gas heeft voor veel koks de voorkeur. De temperatuur is makkelijk te controleren en dankzij de directe hitte wordt er minder energie verbruikt. Professionele toestellen zoals grote (stoom)ovens, gasfornuizen met verschillende pitten en sequentiële branders zijn verkrijgbaar met een aansluiting op propaangas. Als u voor een extra fornuis op zoek bent naar een energiebron, zijn gasflessen ook altijd een optie. Primagaz heeft een uitgebreid gamma aan gasflessen, met een geschikte gasfles voor elke toepassing.
Verwarm de ruimten van uw horecazaak met centrale verwarming, efficiënt en veilig in gebruik. Gasinstallaties die gebruikmaken van propaan kunnen bovendien eenvoudig overschakelen op aardgas. Propaan als energiebron voor centrale verwarming is veilig, voordelig en betrouwbaar.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht u met plezier, en geheel vrijblijvend, de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Onze klanten getuigen

"Het is echt een totaalservice die je krijgt van Primagaz."

Restaurant Eyckerhof is al 27 jaar klant van Primagaz. Dankzij de automatische leveringen is er altijd gas om de klanten te kunnen bedienen.

"Alles is veel goedkoper geworden voor mij."

Al vanaf dag 1 merkt Linda, zaakvoerder van Hotel Pacific, dat haar installatie op propaangas minder verbruikt waardoor ze tot 50% bespaart. 

Oplossing op maat

Welke installatie past bij u?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van uw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. U heeft de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van uw geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kiest u voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk. 

Onze gasadviseur begeleidt u bij het kiezen van de juiste oplossing:

Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de minst zichtbare oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.

De voordelen van een tank: 

 • voor verwarming, koken en warm water
 • duurzaam dankzij biopropaan
 • telt mee als criterium voor Green Key
 • Bent u nu aangesloten op aardgas? De gasketels zijn vaak eenvoudig om te bouwen naar propaan.

Bovengrondse tanks zijn de meest gekozen oplossing. Ze kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van het verwachte gebruik.

De voordelen van een tank: 

 • voor verwarming, koken en warm water
 • duurzaam dankzij biopropaan
 • telt mee als criterium voor Green Key
 • Bent u nu aangesloten op aardgas? De gasketels zijn vaak eenvoudig om te bouwen naar propaan.

Is uw verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of is er niet voldoende ruimte beschikbaar? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en profiteer toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

De voordelen van gasflessen: 

 • eenvoudig in gebruik
 • voor al uw BBQ's of terrasheaters
 • lichtgewicht flessen voor goede werkomstandigheden
 • duurzaam dankzij biopropaan

 

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Bij Primagaz investeren we continu in veiligheid op onze productielocaties, de opslag en tijdens het transport. Primagaz-gasflessen worden voor, tijdens en na het vullen gecontroleerd. Onze gasflessen voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen en zijn een veilige en betrouwbare energiebron.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.