Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Voor al uw energieoplossingen

Primagaz is al 60 jaar specialist in het leveren van warmte en energie op locaties zonder aardgas, zowel bij particulieren, bedrijven als voor diverse overheden. 

Naast het leveren van brandstoffen denken wij ook mee met diverse bedrijven en instanties over de energietransitie waar Nederland voor staat. U kunt op ons vertrouwen voor het het leveren van propaangas, maar ook voor het ontwerpen en installeren van complete propaan- of LNG-installaties.

We schrijven graag mee op uw tenders en (openbare) aanbestedingen. Onze specialist en tendermanager ontfermt zich over uw aanvraag. Hij volgt het proces van het begin tot het einde mee op en doet dit, in overeenstemming met onze interne gedragscode, op een professionele en integere wijze. Zo bent u zeker van een juiste offerte en een inschrijving die voldoet aan uw eisen.

Waarom kiezen voor propaan?

  • Ook zonder aardgasaansluiting
  • Duurzaam met biopropaan
  • Budgetvriendelijk
  • Geautomatiseerd meetsysteem

Oplossingen energietransitie

Woningen die op dit moment zijn voorzien van een standaard aardgasaansluiting, voor verwarmen en/of koken kunnen relatief eenvoudig worden overgezet naar gassoorten binnen ons assortiment. De desbetreffende woningen of woonwijk worden/wordt afgekoppeld van het Groninger aardgas en gevoed door onze gasproducten die zijn opgeslagen in (ondergrondse) opslagtanks.

De ondergrondse infrastructuur hoeft niet per definitie te worden aangepast, maar kan worden hergebruikt. Voor de verbrandingstoestellen in de woningen geldt dat deze moeten worden aangepast voor de desbetreffende gassoort.

 

Woningen die op dit moment worden gevoed door warmte uit een distributienet zijn aangesloten op een groot ketelhuis dat elders gestationeerd is. Deze ketelruimtes zijn in sommige gevallen aangesloten op het Groninger aardgas en kunnen eveneens worden gevoed met de gassen uit ons assortiment. 

Er zijn situaties denkbaar waarin woningen of woonwijken op een later moment worden aangesloten op een warmtedistributiesysteem en dat er tijdelijk gebruik wordt gemaakt van een mobiel ketelhuis. Ook in dit geval kunnen ketelhuizen worden gevoed met de gassen uit ons assortiment.

 

Woningen die op dit moment worden verwarmd met behulp van een warmtepomp of woningen die in de toekomst worden verwarmd met warmtepompen zijn mogelijk nog niet 100% voorzien in hun energiebehoefte.

Hetzelfde geldt voor woningen die zijn voorzien van thermische zonnecollectoren die worden gebruikt voor voornamelijk warm tapwater. Om het water op de tappunten op minimaal 60 graden te brengen is het aanbod ’s zomers meestal toereikend. In de minder zonnige wintermaanden blijft er echter vaak een noodzaak bestaan voor een andere energiebron. De op maat gemaakte, flexibele gasoplossingen van Primagaz kunnen in dit geval in de resterende energiebehoefte voorzien.

Duurzame energievoorziening

Propaan, biopropaan en LNG als deeloplossing van de Nederlandse energietransitie

Nederland wil binnen afzienbare tijd onafhankelijk worden van het Gronings aardgas. Daarnaast staan er duidelijke doelen in het Klimaatakkoord voor de reductie van de CO₂-uitstoot. Beide onderwerpen vragen om een brede aanpak waarbij meerdere technieken en alternatieven voor aardgas bijdragen aan de totale energietransitie.
 
2% van Nederland is niet aangesloten op het aardgasnetwerk en maakt al gebruik van alternatieve energiebronnen, waaronder propaangas en biopropaan. Propaan is een vloeibaar gas met uiteenlopende toepassingen. Het is flexibel inzetbaar en bovendien een betrouwbare en CO₂-arme energiebron.
 
Als gevolg van de klimaat- en energieambities en de uitfasering van het Groninger aardgas, worden decentrale energievoorzieningen de nieuwe norm. Tegelijkertijd is het de vraag of veelgenoemde duurzame energiebronnen kunnen voorzien in de benodigde energiebehoefte en zijn er risico’s met betrekking tot de betrouwbaarheid, de flexibiliteit en de betaalbaarheid van deze bronnen.
 
Primagaz heeft bewezen ervaring in het voeden van microgrids en afgebakende netwerken met hoog calorisch, vloeibaar aardgas. We zijn bovendien in staat om dit te doen als netwerkbeheerder en als energieleverancier. Primagaz is in staat om op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare energieoplossingen aan te bieden, stand alone of als onderdeel van een breder netwerk van duurzame energiebronnen.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht u met plezier, en geheel vrijblijvend, de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Een veelzijdige energiebron

Eén energiebron voor al uw behoeften

(Bio)propaan is een veelzijdige energiebron die u voor diverse toepassingen kunt gebruiken. Zo hoeft u slechts één energiebron te voorzien voor al uw behoeften.

Propaan is een schone en efficiënte energiebron voor het verwarmen van gebouwen. Ook voor tijdelijke units is propaan een eenvoudige energiebron, gebaseerd op bewezen moderne technologie. 
Voor de publieke ruimte wordt er meer en meer gebruik gemaakt van onkruidbranders. Door de steeds strenger wordende milieueisen, is het inmiddels verboden om onkruid in openbare groene ruimten te bestrijden met chemische middelen. Propaangas is een chemievrij alternatief voor onkruidbeheer in de publieke ruimte. 

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen, zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. Primagaz werkt met erkende propaangasinstallateurs voor het onderhoud van uw propaangasinstallatie, zowel voor particulieren als voor bedrijven. De wettelijk bepaalde veiligheidsafstanden worden nauwgezet opgevolgd tijdens de plaatsing van de propaangastank. De keuring voor het eerste gebruik gebeurt door een onafhankelijke organisatie. Daarna zorgt Primagaz voor de wettelijk verplichte controles van de tank.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.