Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Energieoplossingen in de vastgoedsector

Primagaz levert en installeert verschillende oplossingen voor energievoorziening in de vastgoedsector. Van individuele woningen tot volledige wooncomplexen die worden verwarmd met een centrale energievoorziening. 

Met onze producten en oplossingen is veel mogelijk. Juist binnen de energietransitie is er duidelijk behoefte aan propaan en biopropaan: onze schoonste brandstof op basis van hernieuwbare grondstoffen en afvalreststromen. Ontdek hier alle voordelen van (bio)propaan ten opzichte van andere energiebronnen. 

Waarom kiezen voor propaan?

 • Ook zonder aardgasaansluiting
 • Duurzaam met biopropaan
 • Budgetvriendelijk
 • Think_Tank_32x32
  Geautomatiseerd meetsysteem

Een veelzijdige energiebron

Een veelzijdige energiebron voor alle projecten

(Bio)propaan is bijzonder veelzijdig en heeft meer toepassingen dan u wellicht denkt. 

Propaan is bijzonder geschikt als alternatief voor bijvoorbeeld aardgas. Een individueel huis of gebouw kan met een eigen propaantank eenvoudig voorzien worden van de benodigde energie.

De propaantank is perfect combineerbaar met zonnepanelen, warmtepompen of andere duurzame energie. Wilt u in een latere fase uw energievoorziening uitbreiden met energiebesparende maatregelen? Ook dat is geen enkel probleem.

De voordelen van (bio)propaan: 

 • individuele oplossing
 • lage investeringskosten
 • duurzaam combineerbaar
 

Propaan is ook in te zetten in een netwerk, eigenlijk op eenzelfde manier als aardgas, maar dan lokaler. Hierdoor is een wijk of cluster van woningen of bedrijen eenvoudig met elkaar te verbinden. Afrekening gebeurt op basis van gasmeters, net als bij een aardgasnetwerk.

 • Collectieve oplossing: één tank, meerdere woningen. 
 • Woningen zijn individueel te monitoren met gasmeters.
 • Zeer duurzaam in combinatie met biopropaan.
 • Individueel overschakelen naar andere duurzame energie is altijd mogelijk.
 

Een lokaal warmtenet of ketelhuis is uitstekend te verwarmen met propaan. 

Hier zijn zeker ook combinaties denkbaar waarbij een warmtepomp een groot deel van de warmte levert en een propaanketel de pieken opvangt en in tijden van onderhoud actief is. Op deze manier kunt u profiteren van een efficiënte warmtevoorziening die gebruik maakt van verschillende bronnen: een duurzame warmtepomp voor de basisenergie aangevuld met extra energie van propaan.

 • Collectieve oplossing waarbij een (bestaand) warmtenet gevoed wordt. 
 • Woningen zijn individueel te monitoren met gasmeters.
 • Zeer duurzaam in combinatie met biopropaan.
 • Propaan als backup voor uw warmtepomp. 
 

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht u met plezier, en geheel vrijblijvend, de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Oplossing op maat

Welke installatie past bij u?

De keuze tussen gasflessen of een gastank

Op basis van uw behoeften en situatie bieden we een oplossing op maat. U heeft de keuze tussen propaangas in flessen of in tanks. Aan de hand van uw geschatte verbruik, de beschikbare ruimte en andere parameters kiest u voor een bovengrondse tank, een ondergrondse tank of gasflessen. Ook de combinatie van een tank en flessen is mogelijk.

Onze gasadviseur begeleidt u bij het kiezen van de juiste oplossing:
Ondergrondse gastanks worden volledig ingegraven en vormen de minst zichtbare oplossing. Enkel het deksel van de tank is zichtbaar.
Bovengrondse tanks zijn de meest gekozen oplossing. Ze kunnen snel en eenvoudig geplaatst worden en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van het verwachte verbruik.
Is uw verbruik te laag voor het plaatsen van een gastank of is er onvoldoende ruimte? Kies dan voor gasflessen van Primagaz en profiteer toch van alle voordelen van gas! Onze propaangasflessen zijn een gebruiksvriendelijke en veilige oplossing, geschikt voor elke toepassing en locatie.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Primagaz, vol energie voor de toekomst

Bij Primagaz investeren we continu in veiligheid op onze productielocaties, de opslag en tijdens het transport. Primagaz-gasflessen worden voor, tijdens en na het vullen gecontroleerd. Onze gasflessen voldoen aan alle Europese veiligheidsnormen en zijn een veilige en betrouwbare energiebron.

 
 

Als enige leverancier in heel Europa hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO₂-uitstoot.

Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens die op LNG rijden in plaats van op diesel. Zo verlagen we de uitstoot van roet en fijnstof en dragen wij bij aan een beter milieu.

 
 
 
 

Heeft u een uitdaging voor ons, een vraag of loopt er iets mis? Onze Customer Service helpt u graag verder. Wij staan op werkdagen voor u klaar tussen 8.00 en 17.00 uur. In geval van nood zijn we ook buiten kantooruren en in het weekend bereikbaar.


Daarnaast kunt u via
MijnPrimagaz (zowel als bedrijf of als particulier) onder andere bestellingen plaatsen, uw facturen bekijken en uw bestellingen volgen.

 
 
 
 

Heeft u pieken in uw energievraag, verwacht of juist onverwacht? We spelen hierop in door duidelijke afspraken te maken of levermomenten in te plannen wanneer het u uitkomt. Indien nodig zorgen we voor extra leveringen, grotere hoeveelheden gasflessen... Kortom: we passen ons aan op uw energievraag.

 
 
 
 

Primagaz is met meer dan 60 jaar ervaring de propaanspecialist in Nederland. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gaslevering. We leveren zowel in bulk als in grote en kleine gasflessen aan bedrijven en aan particulieren. Doordat wij luisteren naar onze klanten en specifieke oplossingen op maat bieden, vertrouwen onze klanten op ons voor hun energieoplossing. Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp. SHV Energy is actief in 27 landen en is de grootste LPG-leverancier ter wereld met een distributie van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar.