Gas wordt groen.

Kies voor biopropaan. Gemaakt uit 100% duurzame grondstoffen en veel beter voor het milieu.

Vraag vrijblijvend advies
Primagaz neemt de stap naar groene, duurzame energie. Biopropaan vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. De prestatie van biopropaan zijn 100% gelijk aan die van gewoon propaan. Het enige verschil is het verschil dat u er mee kunt maken.

De belangrijkste voordelen van biopropaan:

  • Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% vermindering van CO₂-uitstoot
  • 100% gelijk aan normaal propaan
  • Geen aanpassingen aan apparatuur en installaties
  • Verkrijgbaar in gasflessen: EasyBlue PLUS en EasyBlue XL
  • Verkrijgbaar in tanks voor thuis en industrie

Wat is biopropaan?

Al vanaf 2018 is Primagaz de exclusieve leverancier van biopropaan in Europa. Maar wat is dit nu eigenlijk? Biopropaan, ook wel BioLPG genoemd, wordt volledig geproduceerd uit duurzame grondstoffen, namelijk uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën; ook wel biomassa genoemd. Op het gebied van de uitstoot van CO2, zwavel, NOX en fijnstof is propaan al een goede keus. Biopropaan presteert nog beter en vermindert de CO-uitstoot tot wel 80%. Het wordt dus terecht de energiebron van de toekomst genoemd.

Meer over biopropaan en de voordelen voor u


15 april 2019; biopropaan in gasflessen

Vanaf 15 april 2019 is biopropaan ook verkrijgbaar in gasflessen. U kunt dus barbecueën, koken op de camping, verwarmen en nog veel meer, maar nu een stuk duurzamer. Biopropaan van Primagaz vindt u in onze EasyBlue-gasflessen. In de EasyBlue PLUS (6kg) en de EasyBlue XL (9,5kg).

Waar kunt u biopropaan krijgen?

Zoek een dealer bij u in de buurt

Biopropaan, een groene energiebron

De chemische samenstelling van biopropaan is 100% identiek aan die van gewoon propaangas. Hierdoor kan het ook zonder problemen worden gemengd met traditioneel propaangas en is er geen aanpassing nodig is aan uw bestaande apparatuur , gasinstallatie of tank. Propaangas zorgt in vergelijking met fossiele brandstoffen voor een lage zwaveluitstoot en lage productie koolstofdeeltjes, maar biopropaan doet het zelfs nog beter dan propaangas. Dankzij biopropaan van Primagaz is het dus mogelijk om direct de uitstoot van broeikasgassen substantieel te reduceren. Zo zorgt u voor een nog kleinere impact op het milieu en uw leefomgeving.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.