Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Kies voor energie die écht groen is

Zoekt u naar een duurzame, hernieuwbare energiebron voor uw woning of bedrijf? Maak kennis met biopropaan.

Vraag vrijblijvend advies

Concreet op weg naar een groenere toekomst

Maak kennis met biopropaan, een energie die gewonnen wordt uit biomassa en die zowel duurzaam als efficiënt is.

Bent u er ook van overtuigd dat zelfs de kleinste acties onze planeet helpen? En zoekt u daarom een duurzame energie die beter is voor het milieu?

Dan is biopropaan echt iets voor u. Biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en stoot bovendien 80% minder CO₂ uit dan fossiele brandstoffen.

Gebruikt u al propaangas? Dan is uw CO₂-uitstoot sowieso lager dan bij andere fossiele brandstoffen. Met biopropaan kunt u nu echter nog een stap verder gaan. Chemisch gezien is biopropaan hetzelfde als propaan, alleen is het 100% duurzaam en dus nog ecologischer. Klaar om te genieten van al het comfort van gas en tegelijk een groot verschil te maken voor onze planeet? Dankzij biopropaan hoeft het niet per se moeilijk te zijn om onze kinderen een betere toekomst te bieden.

Biopropaan in cijfers:

100%

duurzame grondstoffen

80%

minder CO₂-uitstoot

Waarom dit biogas kiezen?

  • Verklein uw ecologische voetafdruk en draag bij aan een betere luchtkwaliteit.
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing.
  • Profiteer van oplossingen op maat: in een tank of in flessen, voor bedrijven en particulieren, ongeacht het type woning of bedrijfsgebouw.
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (om te verwarmen, om te koken, om industriële processen aan te voeren ...).
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder uw installatie of apparaten te moeten aanpassen.
  • Beschik over al het gemak van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk.

Een nieuwe generatie propaan

Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen, exclusief geleverd door Primagaz.

Biogas en biomassa, wat zijn dat precies?

Biopropaan is een biogas dat gemaakt wordt van biomassa, bestaande uit hernieuwbare grondstoffen.

Deze hernieuwbare grondstoffen bestaan voor zo'n 88% uit afval en reststoffen (bakoliën, dierlijke vetten) en 12% hernieuwbare plantaardige oliën, afkomstig uit gecertificeerde plantages.

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel. Bij het produceren van biodiesel blijft het over als restproduct. Als we het niet zouden gebruiken, gaat het verloren. Ongeveer 5% van de bijproducten van biodiesel is biopropaan.Duurzame energietransitie met biopropaan

Nederland neemt langzaam afscheid van het aardgas. In 2050 moet iedereen zijn huis zonder aardgas kunnen verwarmen. Mogelijke alternatieven voor aardgas zijn warmtepompen en warmtenetten. Warmtepompen zijn echter niet goedkoop en ook de aanleg van warmtenetten brengt hoge kosten met zich mee. Biopropaan is daarentegen een veilig, duurzaam en betaalbaar alternatief voor aardgas.

Biopropaan is een groen gas dat wordt gemaakt van afvalstoffen en duurzame grondstoffen. Het is een bekende en bewezen brandstof, waarmee u uw CO₂-uitstoot tot wel 80% vermindert. Een groot voordeel van biopropaan is dat er weinig aanpassingen nodig zijn voor de aansluiting. Er zijn bovendien geen hoge opstartkosten. Dit maakt de overgang van aardgas naar biopropaan eenvoudig en betaalbaar. 

Nieuwsgierig naar biopropaan als alternatief voor aardgas? U vindt alle feiten, cijfers en praktische informatie over deze duurzame brandstof in onze infographic. 
Duurzaam_verwarmen_pdf

Een oplossing op maat van iedereen

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor biopropaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van biopropaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Veelgestelde vragen

Primagaz heeft, als dochter van SHV Energy, de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven en we doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en onze mensen duurzaam in te zetten. Lees hier meer over ons duurzame beleid

Biopropaan is een bijproduct van biodiesel dat door Neste wordt geproduceerd in Rotterdam. Neste’s biodiesel wordt geproduceerd op basis van waterstof en duurzame grondstoffen.

 

Onze klanten ontvangen een ‘duurzaamheidsattest’ met betrekking tot hun aangekocht volume biopropaan. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.