Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

De energietransitie in Nederland, wat verandert er voor propaangebruikers?

download onze infobrochure
Bereken uw gasprijs hier

Nederland wil van het aardgas af, maar wat betekent dat voor u?

Met propaan van Primagaz bent niet afhankelijk van aardgas uit Groningen, moet u dan toch “van het gas af”? Wat ons betreft niet. Sterker nog: wij zien propaan als één van de alternatieven voor het aardgas uit Groningen, zeker in het buitengebied. En met biopropaan is deze oplossing zeker toekomstbestendig.

Biopropaan, een nieuwe generatie propaan.

Hoe kunt u uw C02 verlagen? Kies samen met Primagaz voor biopropaan, een hernieuwbare vorm van propaan die geproduceerd wordt uit duurzame grondstoffen, zoals plantaardige oliën en restafval. BioLPG oftewel biopropaan is een bijproduct van biodiesel en vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. Dankzij zijn lage emissies en identieke prestaties aan gewoon propaan, wordt dit terecht dé energie van de toekomst genoemd. Dé oplossing om uw woning duurzaam te verwarmen, exclusief verkrijgbaar bij Primagaz.

Interesse in (bio)propaan?

Onze gasadviseur licht u met plezier, en geheel vrijblijvend, de mogelijkheden en voordelen van propaan toe.

Geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen.
Tot 80% vermindering van CO2-uitstoot.
Makkelijk in gebruik, geen aanpassing aan bestaande installatie of uitrusting.
Onmiddelijk beschikbaar, exclusief bij Primagaz.

Vragen over biopropaan?

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt meegenomen in de berekening van de ecologische voetafdruk van biopropaan.

 
 

Er zal geen impact zijn op de prestaties van de uitrustingen van de klant, aangezien biopropaan chemisch identiek is aan conventionele propaan. Heeft u interesse in een document met de ‘chemische specificatie’ en/of een ‘safety data sheet’? Neem dan contact op met onze Customer Service

 
 
 
 

Onze klanten ontvangen een ‘duurzaamheidsattest’ met betrekking tot hun aangekocht volume biopropaan. In dit attest staan alle details over de samenstelling van de grondstoffen en de exacte CO2-reductie. Klanten kunnen dit attest gebruiken voor hun interne duurzaamheidsdoelstellingen.