Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Betalen - facturatie
Vind een antwoord op uw vraag:

Het bankrekeningnummer van Primagaz Nederland is:

NL79 INGB 0007 0248 90

BIC INGBNL2A

Deze gegevens staan ook op uw factuur vermeld.

Als u gekozen heeft voor betaling via maandelijkse voorschotfacturen, dan ontvang u uw factuur op maandelijkse basis. U kan er echter ook voor kiezen een factuur te ontvangen na elke vulling van uw propaangastank. Wanneer u uw facturen ontvangt, hangt dus volledig af van uw eigen wensen. Lees hier meer over de service waar u als bedrijf of particulier op kunt rekenen. 

Wist u trouwens dat Primagaz ook automatische incasso hanteert? Op die manier hoef u zich geen zorgen te maken over de betaling van uw facturen. Wilt u uw automatische incasso aanvragen? Neem dan contact op met de Customer Service afdeling via mail (info@primagaz.nl) of telefonisch (0800-0137).

 
 

Het maandelijkse voorschotbedrag wordt vooraf en samen met u bepaald op basis van uw gasverbruik van het afgelopen jaar. Indien u een nieuwe Primagaz-klant bent (als particulier of als bedrijf), wordt het bedrag bepaald op basis van uw geschatte jaarverbruik. Jaarlijks wordt uw maandelijks voorschotbedrag herberekend op basis van uw gerealiseerde verbruik.

  • Indien u zelf de maandelijkse voorschotfactuur betaalt, dan ontvangt u de factuur de eerste week van de maand.
  • Indien u de maandelijkse voorschotfactuur via automatisch incasso betaalt, dan ontvangt u een maandelijkse factuur en wordt het bedrag automatisch geïnd rond de 26ste van elke maand.
  • Indien u gebruik maakt van betaling via voorschotten dan betaalt u een voorschot gedurende 11 maanden en ontvangt u de 12de maand uw jaarlijkse eindafrekening. Uw maandelijkse voorschotten dekken uw propaangasleveringen alsook uw jaarlijkse huur- of onderhoudsfactuur.
 
 

Op de maandelijkse factuur staat het maandelijkse voorschotbedrag dat van tevoren met u is afgesproken. Indien u zelf zorgt voor de betaling van uw maandelijks voorschot, dan ontvangt u de maandelijkse factuur de eerste week van elke maand. Bovenaan de factuur vindt u de betalingstermijn en de betalingsreferentie.

Indien u de maandelijkse voorschotten betaalt via automatisch incasso, dan wordt deze automatisch geïncasseerd rond de 26ste van de maand.

Indien u gebruik maakt van onze e-invoicing-functionaliteit dan ontvangt u de maandelijkse factuur digitaal in uw mailbox. De factuur wordt niet per post verstuurd.

Op de jaarlijkse factuur vindt u een overzicht van:

  • De verbruiksfacturen van het afgelopen jaar.
  • De maandelijkse voorschotfacturen.
  • De betaalde voorschotten.
  • De vaste jaarlijkse vergoeding voor de huur van de tank.
  • Eventuele andere losse facturen, creditfacturen of uitgevoerde betalingen en terugbetalingen.

Op basis van het uiteindelijke saldo dat u terugbetaald krijgt of moet bijbetalen, wordt uw nieuwe maandelijkse voorschot berekend.

Indien u werkt met een automatisch incasso wordt het saldo automatisch geïnd of terugbetaald.

Indien u zelf maandelijks de betalingen overmaakt, dan staat bovenaan de eindafrekening de betalingstermijn en de betalingsreferentie.

Lees hier meer over onze betaalmogelijkheden voor particulieren en bedrijven.

 
 

Jazeker, het enige wat u moet doen, is een account aanmaken op MijnPrimagaz. U kunt hier niet alleen uw facturen bekijken, u kunt eveneens uw bestellingen en uw totale jaarverbruik bekijken.

 
 

Primagaz hanteert een standaard betalingstermijn van 14 dagen. U kunt de facturen betalen middels automatische incasso of overschrijving.

U kunt er ook voor kiezen om maandelijks een voorschot te betalen. De verrekening vindt dan één keer per jaar plaats.

Lees hier meer over de verschillende betaalmogelijkheden voor particulieren en bedrijven

 
 

Momenteel bieden wij deze optie nog niet aan, maar we werken eraan om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Natuurlijk is het wel mogelijk om uw facturen via online bankieren aan ons te betalen. Vergeet in dit geval niet uw klantnummer en het factuurnummer te vermelden.