Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Betalen - prijzen
Vind een antwoord op uw vraag:

Propaan is een Liquefied Petroleum Gas (LPG), ook wel aangeduid als vloeibaar petroleumgas. Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie.

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar.

Volg de ontwikkelingen van de inkoopprijs van propaangas hier.

Het prijsverschil tussen 2 data berekent u zo: koers van de laatste datum MINUS koers van de oudste datum. Voorbeeld:

 • Het koersverschil tussen 24 april 2017 en 2 januari 2017: -4,11 – 0 = € -4,11
 • Het koersverschil tussen 13 maart 2017 en 16 januari 2017: 2,78 – 1,74 = € 1,04

Note: deze prijsontwikkeling geldt niet voor klanten met een vaste prijs, klanten die aangesloten zijn bij de Xandrion-inkooporganisatie of klanten met een individuele prijsafspraak.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op (0800-0137).

 
 

Het maandelijkse voorschotbedrag wordt vooraf en samen met u bepaald op basis van uw gasverbruik van het afgelopen jaar. Indien u een nieuwe Primagaz-klant bent (als particulier of als bedrijf), wordt het bedrag bepaald op basis van uw geschatte jaarverbruik. Jaarlijks wordt uw maandelijks voorschotbedrag herberekend op basis van uw gerealiseerde verbruik.

 • Indien u zelf de maandelijkse voorschotfactuur betaalt, dan ontvangt u de factuur de eerste week van de maand.
 • Indien u de maandelijkse voorschotfactuur via automatisch incasso betaalt, dan ontvangt u een maandelijkse factuur en wordt het bedrag automatisch geïnd rond de 26ste van elke maand.
 • Indien u gebruik maakt van betaling via voorschotten dan betaalt u een voorschot gedurende 11 maanden en ontvangt u de 12de maand uw jaarlijkse eindafrekening. Uw maandelijkse voorschotten dekken uw propaangasleveringen alsook uw jaarlijkse huur- of onderhoudsfactuur.
 
 

Op de maandelijkse factuur staat het maandelijkse voorschotbedrag dat van tevoren met u is afgesproken. Indien u zelf zorgt voor de betaling van uw maandelijks voorschot, dan ontvangt u de maandelijkse factuur de eerste week van elke maand. Bovenaan de factuur vindt u de betalingstermijn en de betalingsreferentie.

Indien u de maandelijkse voorschotten betaalt via automatisch incasso, dan wordt deze automatisch geïncasseerd rond de 26ste van de maand.

Indien u gebruik maakt van onze e-invoicing-functionaliteit dan ontvangt u de maandelijkse factuur digitaal in uw mailbox. De factuur wordt niet per post verstuurd.

Op de jaarlijkse factuur vindt u een overzicht van:

 • De verbruiksfacturen van het afgelopen jaar.
 • De maandelijkse voorschotfacturen.
 • De betaalde voorschotten.
 • De vaste jaarlijkse vergoeding voor de huur van de tank.
 • Eventuele andere losse facturen, creditfacturen of uitgevoerde betalingen en terugbetalingen.

Op basis van het uiteindelijke saldo dat u terugbetaald krijgt of moet bijbetalen, wordt uw nieuwe maandelijkse voorschot berekend.

Indien u werkt met een automatisch incasso wordt het saldo automatisch geïnd of terugbetaald.

Indien u zelf maandelijks de betalingen overmaakt, dan staat bovenaan de eindafrekening de betalingstermijn en de betalingsreferentie.

Lees hier meer over onze betaalmogelijkheden voor particulieren en bedrijven.

 
 

Per jaar betaalt u, naast de literprijs voor het gas, ook een vaste vergoeding voor de huur en voor het onderhoud van de tank. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van onze tanks garanderen.

De prijs die u betaalt is afhankelijk van de grootte van de tank, het type installatie en de frequentie van het onderhoud (wettelijk bepaald).

 
 

De installatie en installatiekosten zijn afhankelijk van:

 • De grootte van de propaangastank.
 • De afstand tussen de gastank en afnameapparatuur.
 • Het aantal afnamepunten.
 • De capaciteit van de afnameapparatuur.

Elke installatie is dus anders. Daarom is het belangrijk dat een van onze gasadviseurs de locatie kan bekijken en uw behoeften kan opnemen. Hij/zij zal u ter plaatse alle informatie geven die u wenst. U kunt een afspraak maken met een van onze gasadviseurs via de Primagaz Customer Service afdeling. Bel naar 0800-0137 of neem contact op via het online formulier.