Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gasflessen - gebruik
Vind een antwoord op uw vraag:

Wie een goede en volledige vergelijking wil maken, moet naast de aankoopprijs en de hoeveelheid gas, ook de aanschafkosten van de propaangasfles mee in beschouwing nemen.

Misschien betaalt u ook statiegeld? Dit hoeft u niet mee te nemen in uw vergelijking, aangezien u bij inlevering van de gasfles die som volledig terugbetaald krijgt.

Nee, niet alle Primagaz gasflessen zijn statiegeldflessen. De EasyBlue PLUS en EasyBlue XL zijn dat wel. Bij aanschaf van de EasyBlue gasflessen betaalt u € 25 voor de EasyBlue PLUS en € 35 voor de EasyBlue XL. Bij inlevering van de gasfles (dus niet bij omruilen van leeg voor vol) ontvangt u van de dealer uw statiegeld retour. De EasyBlue 5kg is een zogenaamde koopfles. Bij het inleveren van de EasyBlue 5kg ontvangt u geen statiegeld retour.

De 10,5kg is een waarborg gasfles. Bij aanschaf van de fles betaalt u de waarborg en dient u een waarborgformulier in te vullen. Bij inlevering van de fles plus het formulier, ontvangt u de waarborg van deze fles terug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De eigenaar van de gasfles heeft geïnvesteerd in de gasfles en is daarmee verantwoordelijk voor het oplossen van gebreken aan de gasfles (voorbeeld een beschadigde kraan). De eigenaar is over het algemeen na 10 jaar ook verantwoordelijk voor de kosten van de herkeuring en de reconditionering (druktesten, nieuwe kraan, schilderingen, …).

Heeft u de gasfles zelf aangekocht? Dan betaalt u doorgaans wat minder voor het gas, echter heeft u wel meer kosten aan afschrijving en onderhoud.

Als de gasleverancier eigenaar is van de gasfles, betaalt u iets meer, maar heeft u geen omkijken naar onderhoud of afschrijving.

 
 

Dit is spijtig genoeg waar. Desondanks blijft Primagaz de eigenaar van de fles en wordt er van u verwacht dat u de fles toch inlevert bij uw lokale dealer. Het is verboden gasflessen bij containerparken of bij schroothandelaars af te zetten.

 
 
 
 

Er zijn meerdere factoren die de prijs van een gasfles bepalen:

  • Wie is de eigenaar van de gasfles?
  • Wat is de aanschafkost van de gasfles?
  • Wat is de kostprijs van eventuele keurjarentoeslagen?
  • Wat is de hoeveelheid gas in de gasfles?
  • Moest u statiegeld betalen?

Het vergelijken van prijzen van gasflessen gaat dus verder dan enkel het vergelijken van de prijzen van de gasvulling.

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de gasfles en van het type. Uw Primagaz-dealer vertelt u graag meer. Zoek het dichtstbijzijnde Primagaz-verkooppunt op in onze dealer locator.

 
 

Propaan is een Liquefied Petroleum Gas (LPG), ook wel aangeduid als vloeibaar petroleumgas. Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie.

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar.

Volg de ontwikkelingen van de inkoopprijs van propaangas hier.

Het prijsverschil tussen 2 data berekent u zo: koers van de laatste datum MINUS koers van de oudste datum. Voorbeeld:

  • Het koersverschil tussen 24 april 2017 en 2 januari 2017: -4,11 – 0 = € -4,11
  • Het koersverschil tussen 13 maart 2017 en 16 januari 2017: 2,78 – 1,74 = € 1,04

Note: deze prijsontwikkeling geldt niet voor klanten met een vaste prijs, klanten die aangesloten zijn bij de Xandrion-inkooporganisatie of klanten met een individuele prijsafspraak.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op (0800-0137).