Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gasflessen - technisch
Vind een antwoord op uw vraag:

Het filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een Twiny aan te sluiten op een barbecue. Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=E3V3EsVxAc0

 
 

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

De gasdrukregelaar is een toestel dat u bevestigt op de schroefdraad van uw gasfles. Door deze regelaar wordt de gasdruk uit uw gasfles verminderd doordat het gas uit de gasfles via de drukregelaar door een kleine opening stroomt. De gasdrukregelaar zorgt ervoor dat de gasdruk gelijk blijft. Daardoor blijft uw barbecue, fornuis of terrasverwarmer constant en optimaal functioneren.

 
 

Het type gasdrukregelaar is afhankelijk van het apparaat waar u de gasfles op aansluit. Vrijwel altijd staat op het apparaat of op de verpakking aangegeven hoeveel mbar u nodig heeft. Let hier goed op. Wanneer u niet de juiste drukregelaar gebruikt, dan heeft u kans op steekvlammen of loopt u het risico dat het apparaat niet goed werkt.

Nee, standaard zijn gasflessen van Primagaz niet voorzien van een drukregelaar. De gasflessen zijn echter wel voorzien van een aansluiting (buitendraad) waar u de drukregelaar kunt bevestigen. U kunt een drukregelaar kopen voor minder dan € 20. Deze drukregelaar is altijd herbruikbaar. Uw Primagaz-dealer kan u adviseren welke regelaar u nodig heeft voor uw apparaat.

 
 
 
 

Alle afmetingen vindt u terug in de technische specificaties van de propaangasflessen in ons flessengamma. 

Het gewicht hangt af van verschillende factoren zoals de grootte. Het gewicht dat vermeld is op de metalen schijf bovenaan is het gewicht van de propaangasfles zonder inhoud. Gewoonlijk staat er voor dit getal het woord ‘tarra’.

 
 

Nee, niet noodzakelijk. De meeste propaangasflessen van Primagaz zijn verkrijgbaar met buitendraad (DIN-aansluiting).

De propaangasflessen voor heftrucks zijn uitgerust met een Easy-Clip-systeem.

Twijfelt u over de juiste aansluiting? Neem dan uw ontspanner mee als u een gasfles gaat halen.

 
 

Propaan en butaan bevinden zich in een gesloten vat in vloeibare toestand.

 
 

Standaard worden de gasflessen van Primagaz niet voorzien van een drukregelaar. De gasflessen zijn echter wel voorzien van een aansluiting (buitendraad) voor een drukregelaar.

U kunt een drukregelaar kopen voor minder dan € 20. Deze drukregelaar is herbruikbaar. De verkoper in het Primagaz-verkooppunt kan u hierover informeren.

 
 

Primagaz zet hoog in op kwaliteit en veiligheid. In ons vulstation keuren wij al onze flessen uitvoerig op gebreken. Pas na goedkeuring wordt de fles gevuld en de kraan voorzien van een veiligheidszegel. Zo weet u zeker dat u een veilige gasfles koopt.

 
 

Zoek met zeepwater naar het lek. Neem na vaststelling onmiddellijk contact op met Primagaz (0800-0137) en stem voor het herstellen van de lekkage af met een daartoe gekwalificeerde partij.

NB: Bij grote afname van gas kan er ijsvorming ontstaan over een groter oppervlak aan de onder- en zijkanten van de propaangastank. Dit kan geen kwaad en duidt ook niet op een lekkage.