Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gastanks - bestellen
Vind een antwoord op uw vraag:

Wanneer u gebruik maakt van het geautomatiseerde meetsysteem van Primagaz, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het vullen van uw propaantank. U hoeft dus zelf geen gas meer te bestellen. Wij worden immers automatisch op de hoogte gesteld wanneer een levering gewenst is door de informatie die wij ontvangen van het systeem.

Als u denkt dat een levering toch vroeger nodig is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 
 

Dit heeft te maken met het wisselen van uw propaangastank, want niet elke gastank heeft dezelfde aansluiting. Primagaz vindt het belangrijk dat de tankomruiling steeds probleemloos verloopt. Door ons tijdig te informeren, kunnen wij hiervoor zorgen en vermijden we verrassingen ter plekke.

 
 

Indien u als particulier of als bedrijf gebruik maakt van de overstapservice van Primagaz, waarschuwt Primagaz uw huidige propaangasleverancier dat de gastank opgehaald moet worden. Primagaz koppelt de huidige gastank los en plaatst de nieuwe tank van Primagaz.

Uw huidige leverancier is verantwoordelijk voor het ophalen en afvoeren van de ‘oude’ tank. Primagaz zorgt dat de ‘oude tank’ op minimaal vijf meter (wettelijke minimum afstand) van de nieuw geplaatste Primagaz-tank komt te staan, totdat uw huidige leverancier de oude tank komt ophalen.

Als u geen gebruik wenst te maken van de overstapservice van Primagaz, bent u zelf verantwoordelijk voor het contact met uw huidige leverancier, opdat deze de oude propaangastank komt ophalen.

 
 

Primagaz adviseert om het aanwezige propaangas in uw huidige gastank zoveel mogelijk te gebruiken. Hoe lager de gasinhoud van de huidige tank is, hoe makkelijker de tankwissel zal verlopen.

Propaangas dat bij de tankwissel nog in de huidige tank zit, gaat verloren. Primagaz zorgt altijd voor een veilige afkoppeling van uw huidige tank, ongeacht de hoeveelheid resterend propaangas. Lees hier meer over de service die u van ons kunt verwachten als u overstapt naar Primagaz als particulier of als bedrijf

 
 
 
 

U hoeft geen meterstanden door te geven, tenzij u gebruik maakt van een gasmeter. Een gasmeter wordt gebruikt in het geval dat u een bulktank deelt met een aantal omwonenden. Primagaz factureert altijd op basis van de geleverde hoeveelheid propaangas.

 
 

U kunt op verschillende manieren gas bestellen voor uw propaantank. U kunt uw bestelling zeven dagen per week, 24/7 aan ons doorgeven via:

Daarnaast is er de mogelijkheid om ons telefonisch te bereiken tijdens de kantooruren op het telefoonnummer: 0800 0137.

 
 

Uw klantennummer is een uniek nummer en begint altijd met 'CU' gevolgd door 7 cijfers (bijvoorbeeld CU0123456).

Primagaz levert en installeert alleen de gastank. Onze gasadviseurs kunnen u een installateur uit uw buurt aanbevelen voor de installatie van de CV-ketel. Lees hier meer over de service waar u op kunt rekenen als Primagaz-klant

 
 

Ja, Primagaz blijft eigenaar van de propaangastank. Daarom mag deze enkel door Primagaz gevuld worden. Dit geldt trouwens niet alleen voor Primagaz. Andere aanbieders hanteren dezelfde werkwijze.

Het aantal leveringen hangt af van uw verbruik en van de manier van vullen die u kiest. Er zijn 2 opties:

  • U controleert zelf de inhoud van uw tank via de inhoudsmeter op uw gastank. Indien het volume lager is dan 20% neemt u contact op met Primagaz voor een bestelling of bestelt u zelf online via MijnPrimagaz.
  • Indien u voor het geautomatiseerde meetsysteem kiest, controleert het systeem automatisch het niveau van uw propaangastank en stuurt het een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van uw tank lager is dan 20%. Primagaz doet de rest en zorgt vervolgens voor de levering. U bent hierdoor vrij van alle zorgen.
 
 

Ja hoor! Naast gasflessen voor recreatief gebruik, levert Primagaz ook propaangastanks voor particulieren en bedrijven

 
 
 
 

Ja, dat kan. Voorwaarde is wel dat de propaangastank nog in de originele staat verkeert. De chauffeur doet bij iedere vulling een controle op gasdichtheid van de tank.

Mochten er toch problemen zijn dan kunt u Primagaz bellen (0800 0137) en vragen naar de Technische Dienst. Zij helpen u graag verder.

De installatie en installatiekosten zijn afhankelijk van:

  • grootte van de propaangastank
  • de afstand tussen gastank en afnameapparatuur
  • het aantal afnamepunten
  • de capaciteit van de afnameapparatuur

Elke installatie is dus anders. Daarom is het belangrijk dat een van onze specialisten de locatie kan bekijken en uw behoeften kan bepalen. Hij/zij zal u ter plekke alle informatie geven die u wenst.

U kunt een afspraak maken met een van onze specialisten via onze Customer Service