Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gastanks - meetsysteem
Vind een antwoord op uw vraag:

U zal nog steeds de gebruikelijke leveringen ontvangen. We hebben een faalveilig systeem ingebouwd dat in geval van defecten terugvalt op het bestaande systeem, dat een schatting maakt van wanneer er geleverd moet worden.

Het geautomatiseerde meetsysteem is beveiligd met een zekering, die kan springen in geval van een blikseminslag. Het systeem zal aan Primagaz melden dat er geen berichten meer ontvangen worden en wij zullen contact met u opnemen om de oorzaak te onderzoeken.

Wanneer u gebruik maakt van het geautomatiseerde meetsysteem van Primagaz, dan hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het vullen van uw propaantank. U hoeft dus zelf geen gas meer te bestellen. Wij worden immers automatisch op de hoogte gesteld wanneer een levering gewenst is door de informatie die wij ontvangen van het systeem.

Als u denkt dat een levering toch vroeger nodig is, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 
 

De afsluiter tussen manometer en reservoir is waarschijnlijk gesloten/geblokkeerd of de manometer is defect en/of niet juist afgesteld.

Neem telefonisch contact op met Primagaz (0800 0137). Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

 
 

U hoeft geen meterstanden door te geven, tenzij u gebruik maakt van een gasmeter. Een gasmeter wordt gebruikt in het geval dat u een bulktank deelt met een aantal omwonenden. Primagaz factureert altijd op basis van de geleverde hoeveelheid propaangas.

 
 

Om te voorkomen dat uw gastank ‘droog’ komt te staan, kunt u gebruik maken van het geautomatiseerde meetsysteem van Primagaz. Dit systeem wordt op de gastank geplaatst en zorgt door middel van GPRS-technologie dat de inhoud van de propaangastank bij Primagaz bekend is. Op die manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Primagaz zorgt altijd voor een tijdige levering van propaangas.

De huurprijs van telemetrie is € 60 per jaar en kan aangevraagd worden via onze Customer Service op het nummer 0800 0137. Lees hier meer over de verschillende manieren om uw gasvoorraad te beheren

 
 

Het aantal leveringen hangt af van uw verbruik en van de manier van vullen die u kiest. Er zijn 2 opties:

  • U controleert zelf de inhoud van uw tank via de inhoudsmeter op uw gastank. Indien het volume lager is dan 20% neemt u contact op met Primagaz voor een bestelling of bestelt u zelf online via MijnPrimagaz.
  • Indien u voor het geautomatiseerde meetsysteem kiest, controleert het systeem automatisch het niveau van uw propaangastank en stuurt het een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van uw tank lager is dan 20%. Primagaz doet de rest en zorgt vervolgens voor de levering. U bent hierdoor vrij van alle zorgen.