Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Gastanks - voorraadbeheer
Vind een antwoord op uw vraag:

U zal nog steeds de gebruikelijke leveringen ontvangen. We hebben een faalveilig systeem ingebouwd dat in geval van defecten terugvalt op het bestaande systeem, dat een schatting maakt van wanneer er geleverd moet worden.

U kunt de inhoud van de gastank aflezen op de inhoudsmeter. De inhoudsmeter geeft een indicatie van de vullingsgraad van de tank in procenten. Let wel: het gaat om een benadering van de actuele inhoud. De propaangastank dient voor een goede meting goed horizontaal te zijn opgesteld.

De maximaal toelaatbare vullingsgraad staat aangegeven op de stempelplaat van de propaantank.

Vloeibaar propaan zet uit bij temperatuurstijgingen. Hoe hoger de temperatuur, hoe hoger de druk. Daarom worden tanks nooit volledig met propaanvloeistof gevuld en moeten propaangasflessen en bulktanks beschermd worden tegen warmtebronnen.

Het hoogst toelaatbare vulniveau kan variëren van 85% tot maximaal 90%. Dit is afhankelijk van het type en volume van de propaangastank.

 
 

Nee, normaal ligt de druk binnen een propaangastank tussen de 1 en 10 bar. De druk van de propaantank kan dus variëren. Dit is afhankelijk van de (buiten)temperatuur en de afname van propaan.

De afsluiter tussen manometer en reservoir is waarschijnlijk gesloten/geblokkeerd of de manometer is defect en/of niet juist afgesteld.

Neem telefonisch contact op met Primagaz (0800 0137). Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

 
 

Primagaz adviseert om het aanwezige propaangas in uw huidige gastank zoveel mogelijk te gebruiken. Hoe lager de gasinhoud van de huidige tank is, hoe makkelijker de tankwissel zal verlopen.

Propaangas dat bij de tankwissel nog in de huidige tank zit, gaat verloren. Primagaz zorgt altijd voor een veilige afkoppeling van uw huidige tank, ongeacht de hoeveelheid resterend propaangas. Lees hier meer over de service die u van ons kunt verwachten als u overstapt naar Primagaz als particulier of als bedrijf

 
 
 
 

U hoeft geen meterstanden door te geven, tenzij u gebruik maakt van een gasmeter. Een gasmeter wordt gebruikt in het geval dat u een bulktank deelt met een aantal omwonenden. Primagaz factureert altijd op basis van de geleverde hoeveelheid propaangas.

 
 

Om te voorkomen dat uw gastank ‘droog’ komt te staan, kunt u gebruik maken van het geautomatiseerde meetsysteem van Primagaz. Dit systeem wordt op de gastank geplaatst en zorgt door middel van GPRS-technologie dat de inhoud van de propaangastank bij Primagaz bekend is. Op die manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Primagaz zorgt altijd voor een tijdige levering van propaangas.

De huurprijs van telemetrie is € 60 per jaar en kan aangevraagd worden via onze Customer Service op het nummer 0800 0137. Lees hier meer over de verschillende manieren om uw gasvoorraad te beheren

 
 

Het aantal leveringen hangt af van uw verbruik en van de manier van vullen die u kiest. Er zijn 2 opties:

  • U controleert zelf de inhoud van uw tank via de inhoudsmeter op uw gastank. Indien het volume lager is dan 20% neemt u contact op met Primagaz voor een bestelling of bestelt u zelf online via MijnPrimagaz.
  • Indien u voor het geautomatiseerde meetsysteem kiest, controleert het systeem automatisch het niveau van uw propaangastank en stuurt het een signaal naar Primagaz wanneer de inhoud van uw tank lager is dan 20%. Primagaz doet de rest en zorgt vervolgens voor de levering. U bent hierdoor vrij van alle zorgen.
 
 

Ja, dat kan. Voorwaarde is wel dat de propaangastank nog in de originele staat verkeert. De chauffeur doet bij iedere vulling een controle op gasdichtheid van de tank.

Mochten er toch problemen zijn dan kunt u Primagaz bellen (0800 0137) en vragen naar de Technische Dienst. Zij helpen u graag verder.