Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Propaan en butaan - gastanks en gasflessen
Vind een antwoord op uw vraag:

Een goede ventilatie van een gasinstallatie is noodzakelijk omdat we dan een arbeidsveilige, milieuveilige en brandveilige opslag van propaan kunnen realiseren. Onder een goede ventilatie verstaan we:

  • De propaantank dient op een goed geventileerde plaats in de buitenlucht te worden opgesteld.
  • De propaantank mag niet worden bedekt. Ook niet met een camouflagenet.
  • Begroeiing en/of aanplant rondom de propaantank mag de goede natuurlijke ventilatie niet hinderen en dient conform onderhouden te worden.

Per jaar betaat u een vaste vergoeding voor de huur en voor het onderhoud van de tank. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van onze tanks garanderen, door middel van keuringen en eventuele ruilingen van de tanks. De prijs die u betaalt, is afhankelijk van de grootte van de tank, het type installatie en de frequentie van het onderhoud (wettelijk bepaald).

De propaangastank mag nooit worden bedekt, ook niet met een camouflagenet. Dit omwille van de veiligheid.

Als u gasflessen van Primagaz wilt bestellen dan kan u met behulp van de dealer locator gemakkelijk en snel de dichtstbijzijnde Primagaz-dealer vinden. Daar vindt u gasflessen voor uw gebruik: professioneel, voor uw gastank of voor in uw vrije tijd (kamperen).

Voor specifieke vragen over levering van gasflessen kunt u bellen naar: 0800-0137.

De lichtgewicht stalen gasflessen EasyBlue PLUS en EasyBlue XL kunt u ook rechtstreeks online kopen via onze webshop. De gasfles wordt direct bij u thuis afgeleverd.

 
 

Primagaz zet hoog in op kwaliteit en veiligheid. In ons vulstation keuren wij al onze flessen uitvoerig op gebreken. Pas na goedkeuring wordt de fles gevuld en de kraan voorzien van een veiligheidszegel. Zo weet u zeker dat u een veilige gasfles koopt.

 
 

De fabrikanten van deze toestellen adviseren hierover in de technische specificaties van het toestel. 

Bent u niet helemaal zeker? Doorloop dan even onze handige flessenmodule of vraag raad bij een Primagaz-dealer bij u in de buurt. U vindt het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealer locator.