Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Propaan en butaan - gebruik
Vind een antwoord op uw vraag:

Een goede ventilatie van een gasinstallatie is noodzakelijk omdat we dan een arbeidsveilige, milieuveilige en brandveilige opslag van propaan kunnen realiseren. Onder een goede ventilatie verstaan we:

  • De propaantank dient op een goed geventileerde plaats in de buitenlucht te worden opgesteld.
  • De propaantank mag niet worden bedekt. Ook niet met een camouflagenet.
  • Begroeiing en/of aanplant rondom de propaantank mag de goede natuurlijke ventilatie niet hinderen en dient conform onderhouden te worden.

Per jaar betaat u een vaste vergoeding voor de huur en voor het onderhoud van de tank. Hierdoor kunnen wij de veiligheid van onze tanks garanderen, door middel van keuringen en eventuele ruilingen van de tanks. De prijs die u betaalt, is afhankelijk van de grootte van de tank, het type installatie en de frequentie van het onderhoud (wettelijk bepaald).

Neem contact op met de fabrikant van het kooktoestel voor een omschakelingspakket.

De fabrikanten van deze toestellen adviseren hierover in de technische specificaties van het toestel. 

Bent u niet helemaal zeker? Doorloop dan even onze handige flessenmodule of vraag raad bij een Primagaz-dealer bij u in de buurt. U vindt het dichtstbijzijnde verkooppunt via de dealer locator.