Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Biopropaan

Gas wordt groen
Kies voor een duurzame energie, thuis en buitenshuis

Ontdek meer over biopropaan

De nieuwe generatie propaan, nu ook in flessen

Wist u dat biopropaan van Primagaz ook beschikbaar is in gasflessen?

Onze EasyBlue-gasflessen zijn de eerste op de markt met biopropaan: een hernieuwbare energie die geproduceerd wordt uit biomassa en die dezelfde prestaties levert als conventioneel propaangas, maar wel met een lagere CO₂-uitstoot. De EasyBlue-flessen zijn beschikbaar voor zowel particulieren als professionals en kunnen gebruikt worden voor diverse toepassingen. Om te koken, te barbecueën, tijdens het kamperen of in uw caravan, en zelfs om op een ecologische manier onkruid te verdelgen.

Met biopropaan maakt u een duurzame energiekeuze en verkleint u uw ecologische voetafdruk - in uw bedrijf, bij u thuis, en in uw vrije tijd. Het was nog nooit zo makkelijk om iets goeds te doen voor onze planeet.

In cijfers

100%
duurzame grondstoffen

80%
minder CO₂-uitstoot

Waarom biopropaangas?

  • Verklein uw ecologische voetafdruk en draag bij aan een betere luchtkwaliteit
  • Kies voor een gecertificeerde hernieuwbare energieoplossing
  • Ga voor een veilige, gebruiksvriendelijke en veelzijdige energieoplossing (koken, barbecueën, kamperen, onkruidbestrijding, bij- of terrasverwarming...)
  • Profiteer van dezelfde prestaties als bij propaan zonder uw installatie of apparaten te moeten aanpassen
  • Beschik over al het comfort van gas, zelfs zonder aansluiting op het gasnetwerk

Exclusief bij Primagaz

Primagaz stelt u de allereerste gasfles voor met 100% biopropaan. Wij zijn in Europa de exclusieve verdeler van deze hernieuwbare energie die geproduceerd wordt uit biomassa.

Ontdek het EasyBlue-gamma

De allereerste gasfles met 100% biopropaan, verkrijgbaar in 9,5 kg of 6 kg afhankelijk van uw behoeftes.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

Vind de gasfles die u nodig heeft

Altijd een energieoplossing op uw maat

Lees al onze tips en adviezen voor een zorgeloos gebruik

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend. 

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa, vandaar de naam, en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

 
 

Biopropaan is een bijproduct van het biodiesel productieproces.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

 
 

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. In de nieuwe, op maat gemaakte, productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

 
 

Ja. Het transport van de grondstoffen naar de productieplant in Rotterdam wordt meegenomen in de berekening van de ecologische voetafdruk van biopropaan.