Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Caravan

Op reis met de caravan
Geniet van de vrijheid

Ontdek onze gasflessen

Eropuit met de caravan

Met een caravan of camper neemt u uw huis overal mee naartoe. Dankzij gasflessen van Primagaz geniet u op reis van hetzelfde comfort als thuis! Koken, verwarmen, warm water produceren: gasflessen maken het allemaal mogelijk.


Welke fles is het meest geschikt voor uw caravan?

 

Houdt u van korte vakanties, of gaat u graag lang op reis? Primagaz zorgt voor een optimaal comfort in elke situatie. Afhankelijk van welke gasfles in uw caravan of camper past, kiest u voor een EasyBlue PLUS, een EasyBlue XL of een Primagaz 10,5 kg. Ontdek de mogelijkheden van propaangas in uw caravan of camper en geniet volop van uw vakantievrijheid!
 

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz 10,5 kg

Propaan universele aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Met onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Gasflessen voor uw vakantie

Nog meer gemak op reis

Of u nu continu rondtrekt of u op één plaats settelt: onze gasflessen voldoen aan al uw eisen. Koken of barbecueën op gas, extra verwarming op koude avonden, de productie van warm water voor een aangename douche... Alles kan, altijd en overal.

De voordelen van gas

 • De EasyBlue XL en EasyBlue PLUS zijn lichtgewicht en makkelijk hanteerbaar op reis.
 • Neem meerdere gasflessen mee op reis als u wilt verwarmen, koken en barbecueën. Voor uw gemak kunt u de gasflessen met elkaar verbinden. 
 • Kies voor biopropaan in onze EasyBlue-gasflessen en verminder uw CO₂-voetafdruk tot wel 80%.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

 • Lightweight_32x32
  Lichtgewicht
 • Find_A_Stockist_32x32
  Glashelder statiegeldsysteem
 • Overal verkrijgbaar 
 • Duurzaam met biopropaan

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

Dit hangt af van de grootte van uw gasfles en het verbruik van het apparaat. Een onkruidbrander verbruikt bijvoorbeeld circa 500 gram per uur. Dit betekent dat u met de EasyBlue PLUS (6kg) 12 uur lang onkruid kunt verwijderen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Onze propaangasflessen beschikken niet over een indicator die u vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in uw gasfles zit.

 • Methode 1: u kunt het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Zodra u het gewicht van een lege gasfles kent, kunt u de fles op een weegschaal zetten, zodat u het totale gewicht kan meten. Als u het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet u hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
 • Methode 2: u voelt met uw handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit. De fles voelt warmer aan op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

U kunt bovendien ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat u eenvoudig kunt plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer uw propaangasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.

Voor het EasyBlue- gasflessengamma (EasyBlue PLUS en EasyBlue XL) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kunt u de resterende inhoud van uw gasfles meten.

 

 
 
 
 

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-dealers. Andere, minder veel voorkomende, Primagaz-gasflessen, zijn bij een beperkter aantal dealers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor het verkooppunt het dichtst in uw buurt.