Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Kamperen

Comfortabel kamperen 
Waar u maar wilt

Ontdek onze gasflessen

Koken op de camping

Op vakantie met de tent, camper of caravan, heerlijk! U bent zo vrij als een vogel en overnacht waar u maar wilt. En koken? Ook dat kan altijd en overal, als u maar de juiste gasfles bij u hebt.

Welke fles is het meest geschikt om mee te kamperen?

Wanneer u gaat kamperen wilt u niet te veel gewicht meezeulen. Daarom zijn onze EasyBlue-gasflessen verkrijgbaar in verschillende formaten: de kleinere, handzame EasyBlue PLUS met een inhoud van 6 kg en de grote EasyBlue XL met een inhoud van 9,5 kg. Ideaal om te koken of barbecueën tijdens het kamperen, volledig op uw maat.

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Met onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Gasflessen om te kamperen

Zonder zorgen op vakantie

Gaat u voor een lange periode op reis, of maakt u eerder een korte trip? Bent u een fervent gebruiker van uw buitenkeuken, of kookt u alleen maar als het echt nodig is? Hoe dan ook: door te koken op gas kunt u altijd en overal lekkere maaltijden bereiden.

De voordelen van gas

 • Koken op gas is snel, eenvoudig en schoon. Zo geniet u optimaal van uw vakantie. 
 • U kunt uw gasflessen aansluiten op al uw kooktoestellen op de camping: de barbecue, skottelbraai en zelfs uw verwarmingstoestellen als het echt koud wordt. 
 • De gasflessen van Primagaz nemen weinig plaats in en zijn handig om mee te nemen.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

 • Lightweight_32x32
  Lichtgewicht 
 • Find_A_Stockist_32x32
  Glashelder statiegeldsysteem
 • Overal verkrijgbaar
 • Duurzaam met biopropaan

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

Dit hangt af van de grootte van uw gasfles en het verbruik van het apparaat. Een onkruidbrander verbruikt bijvoorbeeld circa 500 gram per uur. Dit betekent dat u met de EasyBlue PLUS (6kg) 12 uur lang onkruid kunt verwijderen.

 
 
 
 
 
 
 
 

Onze propaangasflessen beschikken niet over een indicator die u vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in uw gasfles zit.

 • Methode 1: u kunt het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Zodra u het gewicht van een lege gasfles kent, kunt u de fles op een weegschaal zetten, zodat u het totale gewicht kan meten. Als u het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet u hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
 • Methode 2: u voelt met uw handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit. De fles voelt warmer aan op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

U kunt bovendien ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat u eenvoudig kunt plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer uw propaangasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.

Voor het EasyBlue- gasflessengamma (EasyBlue PLUS en EasyBlue XL) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kunt u de resterende inhoud van uw gasfles meten.

 

 
 
 
 

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-dealers. Andere, minder veel voorkomende, Primagaz-gasflessen, zijn bij een beperkter aantal dealers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor het verkooppunt het dichtst in uw buurt.