Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Koken

Koken op gas
Als een echte chef-kok

Ontdek onze gasflessen

Overal koken op propaangas

Van een romantisch diner bij kaarslicht tot een snelle hap: op gas kookt u snel en eenvoudig de lekkerste gerechten. En met de gasflessen van Primagaz doet u dat zowel thuis als op vakantie. Smakelijk!

Welke fles is het meest geschikt om te koken? 

Wilt u graag op propaangas koken, gewoon thuis of in uw vakantiewoning, maar is er geen gasaansluiting? Geen probleem: Primagaz heeft een uitgebreid assortiment gasflessen waarmee u overal uw potje kunt koken. Van een kleine EasyBlue PLUS-fles van 6kg, de grotere EasyBlue XL met 9,5 kg tot de Primagaz 10,5kg. Deze EasyBlue-gasflessen zijn bovendien allemaal gevuld met biopropaan, zodat u tegelijk bijdraagt aan een beter milieu.

Primagaz 10,5 kg

Propaan universele aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Met onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Koken op gas

Beter, makkelijker en fijner koken 

Het is nou eenmaal een feit dat de meeste koks op gas koken - en dat is geen toeval. In tegenstelling tot elektrische kookplaten heeft u met gas namelijk meer controle over het vuur. Kook op gas en word een echte chef-kok!

De voordelen van gas

 • U kunt de temperatuur snel aanpassen en ook makkelijk stabiel houden.
 • Voor slow cooking en gestoofde gerechten kunt u een heel lage temperatuur gebruiken, iets wat moeilijker is met elektrische kookplaten.
 • Terwijl de meeste kookplaten heet blijven, kunt u gas gewoon afzetten en de warmte is weg. Zo vermijdt u het risico dat uw gerecht toch nog aanbrandt.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

 • Lightweight_32x32
  Lichtgewicht 
 • Find_A_Stockist_32x32
  Glashelder statiegeldsysteem 
 • Overal verkrijgbaar
 • Duurzaam met biopropaan

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

Onze propaangasflessen beschikken niet over een indicator die u vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in uw gasfles zit.

 • Methode 1: u kunt het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Zodra u het gewicht van een lege gasfles kent, kunt u de fles op een weegschaal zetten, zodat u het totale gewicht kan meten. Als u het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet u hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
 • Methode 2: u voelt met uw handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit. De fles voelt warmer aan op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

U kunt bovendien ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat u eenvoudig kunt plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer uw propaangasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.

Voor het EasyBlue- gasflessengamma (EasyBlue PLUS en EasyBlue XL) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kunt u de resterende inhoud van uw gasfles meten.

 

 
 
 
 

Nee, niet alle Primagaz gasflessen zijn statiegeldflessen. De EasyBlue PLUS en EasyBlue XL zijn dat wel. Bij aanschaf van de EasyBlue gasflessen betaalt u € 25 voor de EasyBlue PLUS en € 35 voor de EasyBlue XL. Bij inlevering van de gasfles (dus niet bij omruilen van leeg voor vol) ontvangt u van de dealer uw statiegeld retour. De EasyBlue 5kg is een zogenaamde koopfles. Bij het inleveren van de EasyBlue 5kg ontvangt u geen statiegeld retour.

De 10,5kg is een waarborg gasfles. Bij aanschaf van de fles betaalt u de waarborg en dient u een waarborgformulier in te vullen. Bij inlevering van de fles plus het formulier, ontvangt u de waarborg van deze fles terug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-dealers. Andere, minder veel voorkomende, Primagaz-gasflessen, zijn bij een beperkter aantal dealers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor het verkooppunt het dichtst in uw buurt.