Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Onkruidbestrijding

Maak een eind aan onkruid 
Op een milieuvriendelijke manier

Ontdek onze gasflessen

Thermische onkruidbestrijding 

Heeft u genoeg van het onkruid in uw tuin, maar gebruikt u liever geen gif? Dan is thermische onkruidbestrijding, dus met hitte, dé oplossing. Een onkruidbrander op gas biedt een snel en veilig alternatief dat aanzienlijk beter is voor het milieu.

Welke fles is het meest geschikt voor een onkruidbrander?

Een onkruidbrander moet makkelijk te verplaatsen zijn. U draagt hem immers overal mee naartoe, van uw tuin tot uw terras. Daarom raden we voor zulke branders onze kleinere EasyBlue-gasflessen aan. Deze zijn beschikbaar met een inhoud van 6 kg (de EasyBlue PLUS) en 9,5 kg (de EasyBlue XL), en zijn heel gebruiksvriendelijk door het lichtgewicht staal en de stevige handgrepen. Daarnaast zijn er de EasyBlue gasflessen met biopropaan. Dat is dus nog milieuvriendelijker. Voor het zwaardere werk of een grotere tuin, leveren wij een fles met een inhoud van 10,5 kg (de Primagaz 10,5kg). 
 
 
 

Primagaz 10,5 kg

Propaan universele aansluiting

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Met onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Onkruid definitief verwijderen

Voor een mooie, onkruidvrije tuin

Niets ontsiert uw tuin meer dan onkruid dat overal tussen de planten in uw tuin opschiet of tussen de tegels van uw tuinpad groeit. Natuurlijk wilt u dat onkruid zo snel mogelijk zien verdwijnen, maar pesticiden gebruikt u liever niet. Thermische onkruidbestrijding is dan het perfecte alternatief. Het gaat makkelijk en snel: sluit de slang van de brander aan op uw gasfles en u brandt het onkruid in enkele seconden weg.

De voordelen van gas

 • U hoeft geen pesticiden meer te gebruiken, wat beter is voor het milieu.
 • Het is een snellere, effectievere manier dan onkruid te verwijderen met een schoffel.
 • Uw tuin, terras, plantenborders of zelfs in uw moestuin: een onkruidbrander kunt u overal gebruiken. Ook als het regent!

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

 • Cylinder_16x16_1
  Breed assortiment
 • Lightweight_32x32
  Lichtgewicht
 • Overal verkrijgbaar
 • Duurzaam met biopropaan

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

Onze propaangasflessen beschikken niet over een indicator die u vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in uw gasfles zit.

 • Methode 1: u kunt het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Zodra u het gewicht van een lege gasfles kent, kunt u de fles op een weegschaal zetten, zodat u het totale gewicht kan meten. Als u het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet u hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
 • Methode 2: u voelt met uw handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit. De fles voelt warmer aan op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

U kunt bovendien ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat u eenvoudig kunt plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer uw propaangasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.

Voor het EasyBlue- gasflessengamma (EasyBlue PLUS en EasyBlue XL) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kunt u de resterende inhoud van uw gasfles meten.

 

 
 
 
 

Nee, niet alle Primagaz gasflessen zijn statiegeldflessen. De EasyBlue PLUS en EasyBlue XL zijn dat wel. Bij aanschaf van de EasyBlue gasflessen betaalt u € 25 voor de EasyBlue PLUS en € 35 voor de EasyBlue XL. Bij inlevering van de gasfles (dus niet bij omruilen van leeg voor vol) ontvangt u van de dealer uw statiegeld retour. De EasyBlue 5kg is een zogenaamde koopfles. Bij het inleveren van de EasyBlue 5kg ontvangt u geen statiegeld retour.

De 10,5kg is een waarborg gasfles. Bij aanschaf van de fles betaalt u de waarborg en dient u een waarborgformulier in te vullen. Bij inlevering van de fles plus het formulier, ontvangt u de waarborg van deze fles terug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-dealers. Andere, minder veel voorkomende, Primagaz-gasflessen, zijn bij een beperkter aantal dealers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor het verkooppunt het dichtst in uw buurt.