Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Verwarmen en warm water

Altijd een warm thuis
Dat is pas echt comfortabel

Ontdek onze gasflessen

Aangenaam warm dankzij gas

Een fijn huis waar u geniet van een aangename warmte en van heerlijk warm water, wanneer u maar wilt – dat is toch ultieme luxe? Primagaz maakt deze luxe voor u beschikbaar, ook als u geen aardgasaansluiting heeft.

Welke fles is het meest geschikt om te verwarmen?

Genieten van alle voordelen van gas, zonder aardgasaansluiting? Dat kan dankzij Primagaz. Onze gasflessen zijn veilig, gebruiksvriendelijk en geschikt voor elke locatie. Bovendien kan u ze niet alleen gebruiken voor uw verwarming of warm water, maar ook voor bijverwarming zoals een kacheltje. Ons assortiment biedt voor elk huishouden een gasoplossing op maat.

Primagaz 10,5 kg

Propaan universele aansluiting

EasyBlue PLUS

Biopropaan DIN-aansluiting

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Met onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn. 

Gasflessen voor een warm thuis

Loop helemaal warm voor gas

Gebruikt u propaangas voor de productie van warm water én voor uw verwarming? Maak het uzelf dan makkelijk door de gasflessen aan elkaar te verbinden met een koppelstuk. Dit koppelstuk heeft een manuele of een automatische omschakelaar. Is de eerste fles leeg, dan wordt er omgeschakeld naar de volle fles. Zo blijft uw huis comfortabel warm en komt u nooit voor vervelende situaties óf lege gasflessen te staan.

De voordelen van gas

 • Geniet van het comfort van gas, zonder aansluiting op het aardgasnetwerk.
 • Flexibel verwarmen met gemakkelijk te hanteren gasflessen.
 • Kies voor biopropaan in onze EasyBlue XL en verminder uw ecologische voetafdruk tot 80%.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

 • Glashelder statiegeldsysteem
 • Cylinder_16x16_1
  Breed assortiment
 • Overal verkrijgbaar
 • Why_Work_For_Us_32x32
  Veilig en zeker

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

Onze propaangasflessen beschikken niet over een indicator die u vertelt wanneer de fles bijna leeg is. Er bestaan echter 2 technieken om toch min of meer te weten hoeveel gas er nog in uw gasfles zit.

 • Methode 1: u kunt het tarragewicht terugvinden op de metalen schijf op het bovenstuk. Hierop staat het gewicht in kilo. Zodra u het gewicht van een lege gasfles kent, kunt u de fles op een weegschaal zetten, zodat u het totale gewicht kan meten. Als u het gewicht van de lege gasfles aftrekt van het totale gewicht, weet u hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
 • Methode 2: u voelt met uw handpalm aan de zijkant van de wand van een aangesloten fles die in gebruik is. De fles zal kouder aanvoelen op de plaats waar er nog vloeistof zit. De fles voelt warmer aan op de plaats waar damp zit. Deze methode is minder correct maar wel snel en indicatief.

U kunt bovendien ook een gaspeilindicator (Detecto) kopen. Dit is een klein apparaat dat u eenvoudig kunt plaatsen op alle propaan- en butaangasflessen vanaf 5 kg. Wanneer uw propaangasfles bijna leeg is, gaat er een duidelijk te horen alarmsignaal af.

Voor het EasyBlue- gasflessengamma (EasyBlue PLUS en EasyBlue XL) bestaat er de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlue. Met deze gratis app kunt u de resterende inhoud van uw gasfles meten.

 

 
 
 
 

Nee, niet alle Primagaz gasflessen zijn statiegeldflessen. De EasyBlue PLUS en EasyBlue XL zijn dat wel. Bij aanschaf van de EasyBlue gasflessen betaalt u € 25 voor de EasyBlue PLUS en € 35 voor de EasyBlue XL. Bij inlevering van de gasfles (dus niet bij omruilen van leeg voor vol) ontvangt u van de dealer uw statiegeld retour. De EasyBlue 5kg is een zogenaamde koopfles. Bij het inleveren van de EasyBlue 5kg ontvangt u geen statiegeld retour.

De 10,5kg is een waarborg gasfles. Bij aanschaf van de fles betaalt u de waarborg en dient u een waarborgformulier in te vullen. Bij inlevering van de fles plus het formulier, ontvangt u de waarborg van deze fles terug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit hangt af van de grootte van uw gasfles en het verbruik van het apparaat. Een onkruidbrander verbruikt bijvoorbeeld circa 500 gram per uur. Dit betekent dat u met de EasyBlue PLUS (6kg) 12 uur lang onkruid kunt verwijderen.