Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Heftruckaandrijving

Heftrucks op propaangas
Haal nog meer uit uw heftrucks

Ontdek onze gasfles voor uw heftruck

Comfortabel werken

Wordt er in uw bedrijf intensief met heftrucks gewerkt? Dan is propaangas de ideale brandstof. Heftrucks op gas zorgen voor minder geluid, minder geur en minder uitstoot. Daarmee draagt het bij aan een betere werkomgeving. Alleen maar positief dus!

Welke fles is het meest geschikt voor uw heftruck?

Primagaz heeft alle expertise in huis om uw heftruckvloot optimaal te laten renderen met een oplossing die bij u past. Van een slim ingericht systeem om uw lege gasflessen te ruilen voor volle, tot een volledig ingericht propaanvulstation op uw terrein. Naast ons beste advies, namelijk een leveringsplan toegespitst op uw bedrijf, hebben wij met de PrimaPower ook de geschikte gasfles in ons assortiment. Zo krijgt u altijd de beste oplossing voor uw situatie.

 
 

PrimaPower

Propaan EasyClip

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Met onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Heftruckgasflessen makkelijk en snel aansluiten 

Doe het met de Primagaz EasyClip

De PrimaPower is bestemd voor de aandrijving van heftrucks. Deze gasfles is gemaakt van staal en te herkennen aan de lichtgrijze kleur, op de fles staat bovendien een afbeelding van een heftruck. De PrimaPower is alleen geschikt voor vloeistofafname.

Meer gebruiksgemak met de EasyClip
U kunt de PrimaPower-flessen op alle merken LPG-heftrucks aansluiten. Dankzij de handige EasyClip is de gasfles in een handomdraai op de brandstofslang van de heftruck te monteren. Bovendien heeft de EasyClip een extra drukbegrenzer waardoor de veiligheid gegarandeerd is. Als u de PrimaPower van Primagaz combineert met de EasyClip, bent u dus zeker van een veilige gasfles van uitstekende kwaliteit, die ook nog eens makkelijk in gebruik is.

Waarom Primagaz?

  • Lightweight_32x32
    Lichtgewicht
  • Eenvoudige aansluiting
  • Why_Work_For_Us_32x32
    Veilig en zeker
  • Betrouwbare en flexibele levering

Nog vragen?

Veelgestelde vragen

Over uw gasfles

Nee, niet noodzakelijk. De meeste propaangasflessen van Primagaz zijn verkrijgbaar met buitendraad (DIN-aansluiting).

De propaangasflessen voor heftrucks zijn uitgerust met een Easy-Clip-systeem.

Twijfelt u over de juiste aansluiting? Neem dan uw ontspanner mee als u een gasfles gaat halen.

 
 

Nee, niet alle Primagaz gasflessen zijn statiegeldflessen. De EasyBlue PLUS en EasyBlue XL zijn dat wel. Bij aanschaf van de EasyBlue gasflessen betaalt u € 25 voor de EasyBlue PLUS en € 35 voor de EasyBlue XL. Bij inlevering van de gasfles (dus niet bij omruilen van leeg voor vol) ontvangt u van de dealer uw statiegeld retour. De EasyBlue 5kg is een zogenaamde koopfles. Bij het inleveren van de EasyBlue 5kg ontvangt u geen statiegeld retour.

De 10,5kg is een waarborg gasfles. Bij aanschaf van de fles betaalt u de waarborg en dient u een waarborgformulier in te vullen. Bij inlevering van de fles plus het formulier, ontvangt u de waarborg van deze fles terug.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Propaan is een Liquefied Petroleum Gas (LPG), ook wel aangeduid als vloeibaar petroleumgas. Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie.

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar.

Volg de ontwikkelingen van de inkoopprijs van propaangas hier.

Het prijsverschil tussen 2 data berekent u zo: koers van de laatste datum MINUS koers van de oudste datum. Voorbeeld:

  • Het koersverschil tussen 24 april 2017 en 2 januari 2017: -4,11 – 0 = € -4,11
  • Het koersverschil tussen 13 maart 2017 en 16 januari 2017: 2,78 – 1,74 = € 1,04

Note: deze prijsontwikkeling geldt niet voor klanten met een vaste prijs, klanten die aangesloten zijn bij de Xandrion-inkooporganisatie of klanten met een individuele prijsafspraak.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op (0800-0137).

 
 

Met MijnPrimagaz biedt Primagaz u een online platform dat volledig in uw behoeften voorziet. Na een eenvoudige registratie kunt u al uw propaangas-gerelateerde zaken online regelen. Van het bekijken van facturen en netto gasprijzen tot het wijzigen van uw persoonlijke gegevens en het plaatsen van een nieuwe gasbestelling.

Op deze manier is Primagaz in staat u als klant altijd en overal van dienst te zijn. Hier kunt u zich registreren of meer lezen over dit platform voor particulieren en bedrijven.