Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Koken

Koken op propaangas
De enige ‘echte’ manier van koken

Ontdek onze gasflessen

Makkelijker en beter koken

Koken op gas is niet enkel makkelijk: het is ook een heel vertrouwde manier om eten voor uw klanten te bereiden. De meeste grote chefs zweren bij koken op gas omdat het snel de juiste warmte genereert en ook gemakkelijk te regelen is. En laat ons eerlijk zijn, echt vuur zal altijd een stapje voor hebben op zijn concurrenten.

Welke fles is het meest geschikt om mee te koken?

Uiteraard wil u uw klanten graag verrassen met de lekkerste culinaire hoogstandjes. Met propaangas van Primagaz is dat perfect mogelijk. Onze gasflessen zijn er in verschillende soorten en maten, zodat u zeker een fles vindt op maat van uw kookbehoeften. Met deze gasflessen bent u zeker van een veilige gasfles met de juiste vulling van uitstekende kwaliteit.

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz 10,5 kg

Propaan universele aansluiting

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzende verkooppunt. Hier kunt u uw gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Geen aardgas, toch professioneel koken op gas

Geschakelde gasflessen

Gebruikt u veel propaangas, dan heeft u meer gas nodig. Natuurlijk kunt u dan kiezen voor een grotere gasfles, maar die zijn vaak ook zwaar en moeilijker te vervoeren. Gelukkig kunt u het uzelf ook makkelijk maken. Primagaz-gasflessen kunnen namelijk onderling verbonden worden met een koppelstuk waarop een manuele of automatische omschakelaar bevestigd is. Is de eerste fles leeg, dan wordt er overgeschakeld naar de volle. Zo komt u nooit voor vervelende situaties óf lege gasflessen te staan.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

  • Breed assortiment
  • Eenvoudige aansluiting
  • Veilig en zeker
  • Betrouwbare en flexibele levering

Nog vragen?

Veelgestelde vragen

Nee, niet noodzakelijk. De meeste propaangasflessen van Primagaz zijn verkrijgbaar met buitendraad (DIN-aansluiting).

De propaangasflessen voor heftrucks zijn uitgerust met een Easy-Clip-systeem.

Twijfelt u over de juiste aansluiting? Neem dan uw ontspanner mee als u een gasfles gaat halen.

 
 

Alle gasflessen zijn tussen 80% en 87% gevuld, aangezien er ruimte moet zijn voor de vloeistof om uit te zetten. Het gewicht dat op de gasfles vermeld staat is het nettogewicht van het gas in de fles.

Primagaz respecteert alle wettelijke eisen en garandeert daarmee dat alle gasflessen met een witte krimpfolie met Primagaz-logo rond de kraan de beloofde hoeveelheid gas bevatten.

 
 

Propaan is een Liquefied Petroleum Gas (LPG), ook wel aangeduid als vloeibaar petroleumgas. Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie.

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar.

Volg de ontwikkelingen van de inkoopprijs van propaangas hier.

Het prijsverschil tussen 2 data berekent u zo: koers van de laatste datum MINUS koers van de oudste datum. Voorbeeld:

  • Het koersverschil tussen 24 april 2017 en 2 januari 2017: -4,11 – 0 = € -4,11
  • Het koersverschil tussen 13 maart 2017 en 16 januari 2017: 2,78 – 1,74 = € 1,04

Note: deze prijsontwikkeling geldt niet voor klanten met een vaste prijs, klanten die aangesloten zijn bij de Xandrion-inkooporganisatie of klanten met een individuele prijsafspraak.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op (0800-0137).

 
 

Met MijnPrimagaz biedt Primagaz u een online platform dat volledig in uw behoeften voorziet. Na een eenvoudige registratie kunt u al uw propaangas-gerelateerde zaken online regelen. Van het bekijken van facturen en netto gasprijzen tot het wijzigen van uw persoonlijke gegevens en het plaatsen van een nieuwe gasbestelling.

Op deze manier is Primagaz in staat u als klant altijd en overal van dienst te zijn. Hier kunt u zich registreren of meer lezen over dit platform voor particulieren en bedrijven.