Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Onkruidbestrijding

Thermische onkruidbestrijding
De volgende stap voor groenbedrijven

Ontdek onze gasflessen

De volgende stap in onkruidbeheersing

Steeds meer van uw opdrachtgevers verlangen van u dat u duurzaam werkt. Dit kan door minder chemicaliën en meer duurzame hulpbronnen te gebruiken.

Propaangas is dan de ideale brandstof, maar het kan zelfs nóg beter. Primagaz levert in haar EasyBlue-gasflessen namelijk biopropaan: propaan geproduceerd uit biomassa. Zo helpen wij u bij het zetten van de volgende stap naar een duurzame toekomst.

Welke fles is het meest geschikt voor onkruidbestrijding?

Maak met Primagaz de overstap van chemische naar thermische onkruidbestrijding en -beheersing. Propaan- en biopropaan leveren een duurzamer alternatief, dat veilig en betrouwbaar is. Ons assortiment bevat verschillende soorten gasflessen, zodat u zeker een gepaste fles vindt voor uw behoeften. 

EasyBlue XL

Biopropaan DIN-aansluiting

Primagaz 10,5 kg

Propaan universele aansluiting

PrimaPower

Propaan EasyClip

Waar kan ik mijn gasfles kopen?

Via onze dealer locator vindt u heel eenvoudig het dichtstbijzijnde verkooppunt. Hier kunt u gasflessen kopen of omruilen. Bekijk welke dealers er bij u in de omgeving zijn!

Onkruid bestrijden met gas

Milieuvriendelijk en effectief

Het bestrijden van onkruid met een propaangasfles is een doeltreffende en milieuvriendelijke methode. Door de hitte stollen de eiwitten in het onkruid, waardoor de sapstroom stopt en het onkruid afsterft. De temperaturen bij thermische onkruidbestrijding zijn hoog en goed regelbaar. Daardoor is het proces efficiënter en het resultaat schoner. De toepassingen zijn eveneens talrijk, van thuis in de tuin tot in de landbouwsector, maar ook in openbare ruimtes.

Waarom kiezen voor gasflessen van Primagaz?

  • Duurzaam met biopropaan
  • Cylinder_16x16_1
    Breed assortiment
  • Why_Work_For_Us_32x32
    Veilig en zeker
  • Betrouwbare en flexibele levering

Nog vragen?

Veelgestelde vragen

Nee, niet noodzakelijk. De meeste propaangasflessen van Primagaz zijn verkrijgbaar met buitendraad (DIN-aansluiting).

De propaangasflessen voor heftrucks zijn uitgerust met een Easy-Clip-systeem.

Twijfelt u over de juiste aansluiting? Neem dan uw ontspanner mee als u een gasfles gaat halen.

 
 

Alle gasflessen zijn tussen 80% en 87% gevuld, aangezien er ruimte moet zijn voor de vloeistof om uit te zetten. Het gewicht dat op de gasfles vermeld staat is het nettogewicht van het gas in de fles.

Primagaz respecteert alle wettelijke eisen en garandeert daarmee dat alle gasflessen met een witte krimpfolie met Primagaz-logo rond de kraan de beloofde hoeveelheid gas bevatten.

 
 

Propaan is een Liquefied Petroleum Gas (LPG), ook wel aangeduid als vloeibaar petroleumgas. Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt ook als nevenproduct vrij bij het raffineren van aardolie.

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar. 

Volg de ontwikkelingen van de inkoopprijs van propaangas hier.

Het prijsverschil tussen 2 data berekent u zo: koers van de laatste datum MINUS koers van de oudste datum. Voorbeeld:

  • Het koersverschil tussen 24 april 2017 en 2 januari 2017: -4,11 – 0 = € -4,11
  • Het koersverschil tussen 13 maart 2017 en 16 januari 2017: 2,78 – 1,74 = € 1,04

Note: deze prijsontwikkeling geldt niet voor klanten met een vaste prijs, klanten die aangesloten zijn bij de Xandrion-inkooporganisatie of klanten met een individuele prijsafspraak. 

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op (0800-0137).

 
 

Met MijnPrimagaz biedt Primagaz u een online platform dat volledig in uw behoeften voorziet. Na een eenvoudige registratie kunt u al uw propaangas-gerelateerde zaken online regelen. Van het bekijken van facturen en netto gasprijzen tot het wijzigen van uw persoonlijke gegevens en het plaatsen van een nieuwe gasbestelling.

Op deze manier is Primagaz in staat u als klant altijd en overal van dienst te zijn. Hier kunt u zich registreren of meer lezen over dit platform voor particulieren en bedrijven.