Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Aansluiten

Uw gasfles aansluiten
Op een veilige en eenvoudige manier

Ontdek onze gasflessen

De belangrijkste veiligheidsinstructies

Voor het aansluiten van uw gasfles

Gebruikt u gasflessen voor de barbecue, op vakantie, voor het verwarmen van uw huis of op het terras? Dan is het belangrijk dat u de gasfles en de apparatuur veilig gebruikt.

  • Zet de gasfles altijd rechtop. Leg ze niet neer, want dit kan tot problemen leiden.
  • Plaats de gasfles niet direct onder de kookzone, maar aan de zijkant. Raadpleeg bij twijfel de gebruiksaanwijzing van het apparaat.
  • Gebruik een goede gasdrukregelaar en draai deze goed aan.
  • Zorg voor een nieuwe gasslang waarmee u de gasfles met uw gasapparaat verbindt en vervang deze elke drie jaar.

Op zoek naar de juiste gasfles?

Vind eenvoudig de dichtstbijzijnde dealer of bekijk ons assortiment flessen.

Veelgestelde vragen

Dit filmpje geeft een duidelijk overzicht van de verschillende stappen die u moet ondernemen om een gasfles aan te sluiten op een gastoestel, zoals een rolkacheltje. Zowel de aansluiting van een gasfles met binnendraad als met buitendraad komen aan bod. 

Klik op ondertiteling in de video voor meer informatie bij de beelden. 

Meer info en handige tips over hoe u veilig met een gasfles moet omgaan, vindt u hier

Een ontspanner is een toestel dat de druk vermindert naar een vaste waarde na de ontspanner. De belangrijkste kenmerken zijn de ingangsdruk, de uitgangsdruk en het maximale debiet dat deze ontspanner kan doorlaten. Deze laatste eigenschap is belangrijk voor een ontspanner.

Wanneer een bepaald toestel een verbruik vooropstelt dat groter is dan het maximale debiet van de geïnstalleerde ontspanner, dan zal deze in bepaalde omstandigheden niet goed werken.

Zoek met zeepwater naar het lek. Neem na vaststelling onmiddellijk contact op met Primagaz (0800-0137) en stem voor het herstellen van de lekkage af met een daartoe gekwalificeerde partij.

NB: Bij grote afname van gas kan er ijsvorming ontstaan over een groter oppervlak aan de onder- en zijkanten van de propaangastank. Dit kan geen kwaad en duidt ook niet op een lekkage.