Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Opslag en gebruik

Veilig omgaan met uw gasfles
Dat doet u met deze basistips

Ontdek onze gasflessen

De belangrijkste veiligheidsinstructies

Voor de opslag en het gebruik van uw gasfles

Gebruikt u gasflessen om te barbecueën, in de caravan wanneer u met vakantie gaat, of voor het verwarmen van uw terras met een terrasverwarmer? Dan is het heel belangrijk dat u zowel de gasfles als het toestel correct gebruikt.

  • Gebruik uw gastoestellen alleen op goed geventileerde plaatsen.
  • Gebruik geen gasapparaten zoals gaskachels in laaggelegen ruimtes zoals een kelder of een laaggelegen slaapkamer.
  • Zet de gasfles altijd rechtop. Leg ze niet neer, dit kan voor problemen zorgen.
  • Verplaats de gasfles en aangesloten apparatuur niet tijdens het gebruik.
  • Plaats de gasfles niet direct onder de kookzone, maar aan de zijkant. Raadpleeg bij twijfel de gebruiksaanwijzing van uw apparaat.
  • Sluit na elk gebruik de gastoevoer op de gasfles. Draai dus niet alleen uw apparaat uit.

Op zoek naar de juiste gasfles?

Vind eenvoudig de dichtstbijzijnde dealer of bekijk ons assortiment gasflessen.

Veelgestelde vragen

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-dealers. Andere, minder veel voorkomende, Primagaz-gasflessen, zijn bij een beperkter aantal dealers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor het verkooppunt het dichtst in uw buurt. 

 
 

Primagaz EasyBlue-gasflessen kunt u in Nederland, België en Luxemburg omruilen. In andere Europese landen kan dit niet. In een aantal landen is het vullen van buitenlandse gasflessen zelfs verboden. Wij adviseren u om voldoende gas mee te nemen of om ter plekke gasflessen te kopen. Gasflessen mogen nooit worden gevuld met autogas. Dit is in Nederland wettelijk verboden en bovendien gevaarlijk.

Verkoopadressen van Primagaz-gasflessen in Nederland vindt u met onze dealer locator.