Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Vullen en omruilen

Uw gasflessen vullen en omruilen
Bij een dealer in uw buurt

Zoek een dealer

De belangrijkste instructies

Voor het vullen en omruilen van gasflessen

In Nederland en Belgiƫ is het omruilen van lege gasflessen voor volle heel eenvoudig. Ga gewoon naar de dichtstbijzijnde Primagaz-dealer en ruil uw lege gasfles om. Wilt u weten waar dat kan? Raadpleeg dan de dealer locator. Vrijwel al onze dealers vullen de flessen niet zelf, maar geven u een volle gasfles mee die door Primagaz is geleverd. Tot zover is het dus erg eenvoudig!

Gaat u naar het buitenland? Hou dan rekening met deze punten:

  • Check van tevoren hoeveel gas er nog in de gasfles zit.
  • Gaat u langer op vakantie? Neem dan voldoende gasflessen mee.
  • Laat uw Nederlandse gasfles nooit vullen in het buitenland.
  • Mocht u toch te weinig gas bij u hebben, koop dan een gasfles in het buitenland en lever die weer in als u naar huis gaat.
  • Vul uw gasfles nooit zelf aan de pomp met LPG. Een gasfles mag maar voor 80% gevuld worden en aan de pomp kunt u de capaciteit niet doseren.
   

Gasflessen omruilen of kopen?

Vind eenvoudig de dichtstbijzijnde dealer of bekijk ons assortiment flessen.

Veelgestelde vragen

Gasflessen zoals de EasyBlue PLUS zijn op veel plaatsen verkrijgbaar en kunnen omgeruild worden bij bijna alle Primagaz-dealers. Andere, minder veel voorkomende, Primagaz-gasflessen, zijn bij een beperkter aantal dealers te koop of ruilbaar. Raadpleeg de dealer locator voor het verkooppunt het dichtst in uw buurt. 

 
 

Primagaz EasyBlue-gasflessen kunt u in Nederland, België en Luxemburg omruilen. In andere Europese landen kan dit niet. In een aantal landen is het vullen van buitenlandse gasflessen zelfs verboden. Wij adviseren u om voldoende gas mee te nemen of om ter plekke gasflessen te kopen. Gasflessen mogen nooit worden gevuld met autogas. Dit is in Nederland wettelijk verboden en bovendien gevaarlijk.

Verkoopadressen van Primagaz-gasflessen in Nederland vindt u met onze dealer locator.

Ja, EasyBlue PLUS en EasyBlue XL werken op basis van een eenvoudig statiegeldsysteem en zijn altijd in te ruilen voor een andere maat. Er geldt wel een ander statiegeldbedrag, zodat u bij het omruilen naar een andere maat geld terugkrijgt of iets moet bijbetalen tot het nieuwe statiegeldbedrag.

Voor de andere gasflessen van Primagaz kunt u het beste contact opnemen met een Primagaz-dealer die u advies zal geven. Onze dealer locator geeft u een overzicht van de dealers in uw buurt op basis van uw postcode.