Je gasfles inleveren of vullen

Lege propaangasflessen mogen enkel in een erkend vulcentrum worden gevuld. Vandaar dat lege flessen omgeruild moeten worden voor volle flessen. Wanneer je een lege gasfles niet langer nodig hebt, kan je ze ook in het dichtstbijzijnde verkooppunt binnenbrengen. Onze dealer locator toont je meteen waar je de dichtstbijzijnde Primagaz-dealer vindt.

Lees meer over gasflessen vullen en inleveren

Primagaz-prijzen en statiegeld

Wie een volledige vergelijking van prijzen van gasflessen wil maken, moet naast de aankoopprijs en de hoeveelheid gas, ook de aanschafkost van de gasfles, de eigenaar en de waarborg mee in rekening nemen. Statiegeld hoef je niet mee te nemen in je vergelijking, aangezien je bij de inlevering van de gasfles die som volledig terugbetaald krijgt. Ons EasyBlue-gamma (PLUS en XL) werkt met statiegeld. Als je de fles inlevert, krijg je je geld terug. Onze andere gasflessen werken met een waarborgkaart, met als uitzondering de Twiny en de EasyBlueTM 5 kg. Van deze koopflessen ben je na aankoop eigenaar.

Lees meer over onze prijzen en statiegeld

Altijd een Primagaz-verdeler in je buurt

Je wilt een gasfles van Primagaz kopen maar weet niet waar? Ontdek dit makkelijk en snel via onze dealer locator. Die toont je meteen waar je de dichtstbijzijnde Primagaz-dealer vindt. Zoek je verdeler en ervaar snel het gemak van Primagaz.

Lees meer over het bestellen en leveren van gas

Primagaz in het buitenland

Je kan gasflessen van Primagaz meenemen naar het buitenland, maar je kan ze niet inruilen buiten Nederland. Enkel de EasyBlueTM PLUS 6 kg en EasyBlueTM XL 9,5 kg flessen kunnen in de Benelux worden ingeruild. Hetzelfde geldt voor buitenlandse gasflessen, die kunnen in Nederland worden ingeleverd, maar dan krijg je je geld niet terug. In een aantal landen is het vullen van buitenlandse gasflessen verboden. Wij adviseren daarom om voldoende gas mee te nemen of om ter plaatse gasflessen te kopen. Gasflessen mogen trouwens nooit worden gevuld met autogas, dat is wettelijk verboden.

Lees meer over propaan vullen in het buitenland

Gasflessen gebruiken

Veel klanten vragen zich af of het is toegestaan om met gasflessen die binnenshuis geplaatst worden in huis te koken? Omwille van veiligheidsredenen mogen gasflessen niet in een afgesloten ruimte of kelders geplaatst worden. Beter is om een leiding te voorzien naar buiten, waar de gasfles staat. Maar in de meeste gevallen wordt de gasfles wel gewoon binnen geplaatst, hoewel dit niet het ideale scenario is.

Lees meer over het gebruik van gasflessen

Altijd een Primagaz‑verdeler in je buurt.

Vind je dichtstbijzijnde verdeler

Nog vragen?

Heb je vragen over je factuur of over je betalingen? Neem dan contact op met ons team via telefoon, chat of het contactformulier.

Contacteer ons

Het assortiment flessen

Nooit meer zonder gas.

Laat je nooit meer verrassen door een lege gasfles. Met de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlueTM meet je makkelijk met je smartphone hoeveel gas er nog in je EasyBlueTM-fles zit. Zo weet je meteen hoe lang je nog kan barbecueën, koken, verwarmen, ...

Is je gasfles bijna leeg? Dan wijst de app je meteen de weg naar je dichtstbijzijnde Primagaz-verdeler. En zelfs BBQ-recepten, BBQ-tips en muziek vind je vingervlug terug in de app. Laat die feestjes en campingtrips maar komen!

Download nu de inhoudsmeter-app Primagaz EasyBlueTM app voor iOS of Android en ga naar ‘Acties’ om deel te nemen aan de wedstrijd.