Wat is BioLPG?

Vanaf 2018 is Primagaz de exclusieve leverancier van BioLPG in Europa. Maar wat is dit nu eigenlijk? BioLPG, oftewel biopropaan, is een bijproduct van biodiesel en wordt volledig geproduceerd uit duurzame grondstoffen, namelijk uit een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliën. Op vlak van CO2-uitstoot doet biopropaan het dus nog beter dan propaangas met een vermindering van de CO2-uitstoot tot 80%. Het wordt dus terecht de energiebron van de toekomst genoemd. 

Ontdek er zelf alles over in het volgende filmpje!

BioLPG, een groene energiebron

De chemische samenstelling van BioLPG is 100% identiek aan die van conventioneel propaangas. Hierdoor kan het ook zonder problemen worden gemengd met traditioneel propaangas, waardoor er ook geen enkele aanpassing nodig is aan de bestaande propaangasinstallatie of tank. Propaangas zorgt in vergelijking met fossiele brandstoffen voor een lage zwaveluitstoot en lage productie koolstofdeeltjes, maar biopropaan doet het zelfs nog beter dan propaangas. Dankzij biopropaan van Primagaz is het dus mogelijk om met je bestaande installatie de uitstoot van broeikasgassen substantieel te reduceren. Zo zorg je voor een nog lagere impact op het milieu en de leefomgeving.

Leer meer over het productieproces van BioLPG en ontdek de vele voordelen voor jouw situatie

Voordelen van BioLPG

Bij Primagaz zijn we steeds op zoek naar innovatieve oplossingen om de diensten voor onze klanten te optimaliseren. We geven hierbij steeds de voorkeur aan ecologische oplossingen, LNG en BioLPG zijn hier enkele voorbeelden van. Enkele voordelen van biopropaan in een notendop:

  • Zuivere brandstof, vermindering van de CO2-uitstoot tot 80% in vergelijking met conventioneel propaangas.
  • Hernieuwbare energiebron, wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, conform de EU-wetgeving.
  • Gemakkelijk in gebruik, aan de bestaande installatie of uitrusting is er geen enkele aanpassing nodig. Je kan ervoor kiezen om enkel biopropaan te gebruiken of dit te mengen met traditioneel propaangas.

Waarom BioLPG gebruiken?

De richtlijn 2009/28/EG stimuleert binnen de Europese Unie de bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen. BioLPG voldoet aan de criteria die worden gesteld binnen deze richtlijn. Door gebruik te maken van biopropaan, lever ook jij een bijdrage aan een groenere en duurzamere toekomst. Aangezien Primagaz in de beginfase een beperkt volume aan biopropaan ter beschikking heeft, zal dit in eerste instantie worden ingezet in de industriële sector met een zware milieu-impact. BioLPG is een veelzijdige en flexibel inzetbare brandstof, die net als propaangas geschikt is voor een brede waaier aan industriële toepassingen, gaande van de aandrijving van vorkheftrucks en productieprocessen tot verwarming. 

Vraag vrijblijvend advies

Twijfel niet en maak vrijblijvend een afspraak met onze gasexpert die jou met plezier de voordelen van bioLPG voor jouw situatie toelicht. Geef je gegevens in en we nemen snel contact met je op.

Gelieve je naam in te vullen.

Controleer je telefoonnummer even.

Gelieve je postcode in te vullen.

Controleer je emailadres even.