12 september 2016

Evides selecteert Primagaz als energieleverancier voor LNG

Nieuwe LNG klant Evides
Om aan de steeds groeiende vraag naar gedemineraliseerd water (demiwater) te voldoen, bouwt Evides industriewater een tweede DWP (demiwaterplant) op de Maasvlakte in Rotterdam, aangedreven door de groene – LNG – energie van Primagaz.

Evides Industriewater levert vanuit de demiwaterplant (DWP) Botlek hoogwaardig demiwater aan een groot aantal (petro-) chemische bedrijven in het Botlek-Europoort gebied. De capaciteit van de DWP, 1.400 m3 per uur, heeft zijn maximum bereikt. ‘Daarom realiseert Evides Industriewater een tweede demiwaterfabriek. Deze fabriek neemt water uit de Brielse Maas en komt te staan op de Maasvlakte om ook daar klanten nu en in de toekomst te kunnen voorzien van proceswater,’ zegt L Wijkhuijs van Evides.

‘Wij hebben een gevarieerd energiepatroon. Gedurende een deel van het jaar is de energiebehoefte beperkt, maar in de winter vertoont ons verbruik pieken. Naast de verwarming van onze deelprocessen, hebben we bij koud weer aanvullend behoefte aan het verwarmen van het ruw water tot boven 5° Celsius. Evides heeft gekozen om deze verwarming middels stoom te doen. Met LNG van Primagaz als milieuvriendelijke en kostefficiënte energiebron,’ zegt L Wijkhuijs van Evides.

In de selectieronde voor onze energiebehoefte hebben we een aantal leveranciers gecontacteerd, waarbij Primagaz, gebaseerd op hun jarenlange ervaring en expertise, een oplossing op maat voorstelde. Dit ervaringsaspect, in combinatie met de milieuvriendelijke en kostefficiënte eigenschappen van LNG, maakte de keuze voor ons gemakkelijk. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Primagaz ons een lange-termijnvoordeel zal leveren om onze klanten op de meest optimale manier te blijven bedienen.

L Wijkhuijs

evides