18 november 2014

Fruitteelt

De professionele teelt van kersen vergt veel kennis en knowhow. ‘Om de vruchten te beschermen tegen nachtvorst heeft Primagaz een innovatieve propaangasoplossing.’ 
J. Jonkers startte als financieel adviseur in 2004 de Heerlijkheid op. Een kersenboomgaard bij Lienden van 1,5 ha, die inmiddels is gegroeid tot ruim 10 ha. Bij nachtvorst worden de machines eenvoudigweg ingeschakeld en zorgt een ondergronds propaangasnetwerk, aangesloten op een tank, voor een continue aanvoer van gas. Zo blijven de Agrofrost-machines draaien en is het niet nodig om bijvoorbeeld met vuurpotten te sjouwen.  
‘De vruchten worden beschermd tegen de regen met regenkappen en in het voorjaar wordt de bloesem gevrijwaard van schade door nachtvorst met Frostguard-warmtesystemen van Agrofrost. Primagaz heeft daarmee een innovatieve totaaloplossing in haar assortiment: Agrofrost Frostguard-warmtemachines in combinatie met een ondergronds propaangasnetwerk en propaangastank. De vorstpreventiemachines van Agrofrost kunnen ook door Primagaz worden geleverd als stand-alone oplossing in combinatie met flessengas. 
'Met de propaangastanks van Primagaz is er altijd voldoende voorraad om de boomgaard continu te verwarmen.’ Primagaz leverde ook voor dit bedrijf een oplossing op maat. 

Wij zijn heel tevreden over de behandeling en de service. Primagaz heeft maatwerk geleerd en ons via haar kennis en expertise een innovatieve oplossing aangeboden. Het ringleidingnetwerk in combinatie met de propaantank en de vorstpreventiemachines zijn een totaaloplossing waarover we erg tevreden zijn. 

dhr. j. Jonkers

Fruitbedrijf de heerlijkheid