16 april 2018

Primagaz Nederland lanceert biopropaan

Primagaz Nederland lanceert biopropaan
Op 16 april vond de eerste levering van biopropaan plaats bij Primagaz Benelux. Hiermee is de start genomen voor de distributie van de eerste biopropaan in Nederland.

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste Biofuels raffinaderij op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.

BioLPG, oftewel biopropaan, is een bijproduct van biodiesel en wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zijnde een mix van afval- en reststoffen en hernieuwbare plantaardige oliĆ«n. 

Vergeleken met andere fossiele brandstoffen is propaan een brandstof met een lage CO2-uitstoot. Biopropaan doet nog beter en vermindert de CO2-uitstoot tot 80% en is identiek in gebruik dan conventioneel propaan en is een 100% duurzame oplossing.

Deze nieuwe ontwikkeling biedt gebruikers de mogelijkheid om hun CO2-uitstoot drastisch te verlagen zonder aanpassing aan hun huidige installaties. En is een perfecte verduurzamingsoptie voor gebieden die niet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk. 

Naast Nederland zal biopropaan ook beschikbaar zijn een aantal andere landen waarin SHV Energy actief is: Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Duitsland en Ierland.

Meer weten over de voordelen van biopropaan? Ontdek er hier alles over.