Hoe kan ik (als klant) de prijsontwikkeling volgen als ik geen zicht heb op de inkoop?

Het inkoopbeleid van elke propaanleverancier is anders. De prijsontwikkeling is afhankelijk van waar het gas wordt ingekocht. Dit kan voor elke partij anders zijn. Daarom is er niet 1 prijsontwikkeling die voor iedereen geldt. 
Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy. De centrale inkoopafdeling van SHV Energy koopt voor alle Europese vestigingen gas in op verschillende markten/leveranciers. Voor de Benelux wordt het gas bijvoorbeeld gekocht bij de raffinaderijen van Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Dit maakt het mogelijk om scherp in te kopen. 
Daarnaast heeft SHV Energy een grote eigen opslaglocatie, waardoor het ook mogelijk is propaangas in te kopen via de wereldwijde propaanmarkt. De meeste leveranciers hebben alleen de mogelijkheid om via de raffinaderijen in te kopen. Bijkomend voordeel is dat Primagaz hierdoor altijd propaangas op voorraad heeft waar je als Primagaz-klant ten allen tijd gebruik van kunt maken.

De inkoopprijs van propaangas verandert voortdurend omdat er, net als bij olie, de hele dag door gehandeld wordt in propaan. Bovendien is de ontwikkeling van de propaanprijs afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ontwikkelingen in vraag, aanbod, speculaties van handelaren en de wisselkoers van euro/dollar. Wij geven graag zoveel mogelijk duidelijkheid over ontwikkelingen van de inkoopprijs van propaangas. Je vindt deze gegevens hier.