Thermische onkruidverdelging met propaangas

Chemische onkruidbestrijding is in veel regio’s meestal niet meer toegestaan. Primagaz biedt met propaangas een ecologisch alternatief. De onkruidverdelging gebeurt grondig, snel en efficiënt en de ondergrond wordt niet beschadigd. Een slimme keuze dus, voor het milieu, maar ook voor jezelf! Primagaz biedt 2 oplossingen afhankelijk van de grootte van de te behandelen oppervlakte: gasflessen of de Primatec. Voor kleine tot middelgrote oppervlakten is de handbrander of aanbouwbrander met gasflessen de meest geschikte oplossing. Voor de handbranders adviseren wij de EasyBlueTM PLUS, de EasyBlueTM XL of de 10,5 kg propaanflessen. Voor aanbouwbranders heb je meestal een gasfles nodig die vloeistof afgeeft in plaats van gas. Primagaz heeft hiervoor de Primapower in haar assortiment. Wil je op een akker meerdere rijen tegelijkertijd behandelen, dan is de Primatec de meest praktische oplossing. Met deze transporteerbare propaantank van 600 liter kunnen er in één keer grote oppervlaktes tegelijkertijd worden behandeld.

Rijden op gas met heftruckgasflessen

Een verantwoord werkklimaat wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Een gebruiksvriendelijke brandstof voor de heftrucks maakt hier zeker onderdeel van uit. Heftrucks die rijden op propaangas staan gelijk aan een lagere uitstoot, minder geurhinder en minder geluidshinder. Afhankelijk van de grootte van de vloot en het bedrijfsterrein beveelt Primagaz steeds de meest rendabele oplossing aan: propaangasflessen of een eigen vulinstallatie op je bedrijfsterrein. Heeft je bedrijf een beperkte vloot aan heftrucks of worden deze niet permanent gebruikt? Dan zijn de heftruckgasflessen de ideale oplossing. De PrimaPower is alleen geschikt voor vloeistofafname. Deze gasfles kan worden aangesloten op alle merken LPG-heftrucks. De handige EasyClip-snelkoppeling maakt het mogelijk om de gasfles in een handomdraai aan te sluiten op de brandstofslang van de heftruck. Zo garandeert Primagaz een snelle en eenvoudige verwisseling van de gasfles.

Eigen vulinstallatie voor heftrucks

Voor bedrijven met een grote vloot aan heftrucks of minimaal 5 heftrucks die permanent worden ingezet, heeft Primagaz een andere oplossing op maat. In dat geval is een eigen vulinstallatie op het terrein namelijk de voordeligste oplossing, namelijk een bovengrondse tank met aparte zuilen. Deze installatie wordt volledig kant-en-klaar afgeleverd en geplaatst door Primagaz. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Onze gasexperts lichten je graag de mogelijkheden van propaangas voor jouw heftrucks toe.