Primagaz biedt een scala aan oplossingen voor agrarische behoeften, zoals de verwarming van stallen, het drogen van gewassen of het wegbranden van onkruid.

Bovendien heeft het heel wat ecologische en economische voordelen.

Verwarming

Dankzij propaangas kun je stallen optimaal verwarmen. Vochtige warmte bevordert de gelijkmatige groei van je dieren en vermengt zich gemakkelijk met de lucht, dankzij op maat gemaakte branders. Dieren die in contact komen met verbrandingsgassen ondervinden hiervan geen hinder door de lage CO2-uitstoot van propaangas. 

Houd je serres vorstvrij met propaangas van Primagaz. Verwarmingstoestellen op gas zijn moduleerbaar en perfect te regelen, waardoor de temperatuur op een constant niveau kan worden gehouden. Bovendien blijft je teelt beschermd door de geringe roetneerslag. 

Drogen van gewassen

Propaan is een kostenbesparende brandstof voor het drogen van je gewassen. Controleer op efficiĆ«nte wijze de temperatuur tijdens het drogen, zodat je over een constante en optimale temperatuur beschikt. Primagaz is, ook in het drukke oogstseizoen, altijd beschikbaar, zodat je kunt rekenen op een stipte en correcte levering. 

Thermische onkruidverdelging

Onkruid bestrijden in openbare groene ruimten mag niet langer met chemische middelen. Een ecologisch alternatief zijn Primagaz propaanflessen en Primatec, transporteerbare propaantanks waarmee grotere oppervlakten kunnen worden opgeschoond. De hoge temperaturen vernietigen niet alleen het onkruid maar ook de plantresten, schimmelsporen en ziektekiemen die overblijven na de oogst. Ook voor het afbranden van loof is propaan een veilige en betrouwbare energiebron. Primagaz beschikt over gas voor branders van alle formaten, van compacte, draagbare toestellen tot branders van wel 6 meter breed. 

Bestrijding nachtvorst

Houd je fruitboomgaarden vorstvrij en installeer een verwarmingsinstallatie van Primagaz. Propaangas is een schone en voordelige brandstof voor zowel vaste als mobiele stralingsverwarmers. 

Vorkheftrucks

Maak je gebruik van heftrucks binnen je landbouwbedrijf? Dankzij propaangas van Primagaz zorgen je heftrucks voor minder geur, minder geluid en minder uitstoot. Alleen maar voordelen dus! Afhankelijk van het gebruik van de heftrucks en de beschikbare ruimte biedt Primagaz 2 mogelijkheden: heftruckgasflessen of een eigen vulinstallatie. Onder Gasflessen voor professioneel gebruik lees je er meer over. Bovendien staan onze gasexperts steeds klaar om een antwoord te geven op je vragen.

Vraag vrijblijvend advies

Primagaz beschikt over eigen adviseurs die je snel en met plezier voorlichten over de mogelijkheden van propaangas voor jouw bedrijf of organisatie. Laat je gegevens achter en de lokale adviseur neemt contact op met jou.

Gelieve je naam in te vullen.

Controleer je telefoonnummer even.

Gelieve je postcode in te vullen.

Controleer je emailadres even.