Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Over Primagaz

De gasspecialist van Nederland
Al meer dan 65 jaar lang

Vol energie voor de toekomst

Al meer dan 65 jaar leveren wij onze klanten propaan, overal en aan iedereen. Voor alle warme, plezierige en avontuurlijke momenten bent u bij ons dus aan het goede adres.

Primagaz levert energie, warmte en comfort. Veel klanten maken jaarlijks gebruik van onze diensten. Dit zijn onder andere mensen van wie de woning niet is aangesloten op het aardgasnetwerk; zij doen een beroep op Primagaz voor verwarming, warm water en koken. Maar ook tal van industriële en middelgrote bedrijven vertrouwen op Primagaz voor hun verwarmingagrarische oplossingen of productieprocessen. Naast gas in tanks levert Primagaz ook gasflessen. Via een netwerk van 1.000 flessenverkooppunten worden jaarlijks meer dan 700.000 flessen in de markt verhandeld. 

Onze klanten vertrouwen op Primagaz voor hun energiebehoefte omdat wij luisteren naar de consument en specifieke oplossingen op maat bieden. We zorgen voor advies, een veilige installatie en betrouwbare gasleveringen.

Primagaz staat voor:

 • Specifiers_32x32
  Veiligheid
 • Why_Work_For_Us_32x32
  Betrokkenheid
 • Lokale productie
 • Duurzame productie
 • Graduate_32x32
  Toonaangevend resultaat
 • Vlekkeloze leveringen

Onze ambitie: een duurzame wereld

Samen met onze klanten

Primagaz heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan en streeft naar een duurzaam beleid. We hebben de ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld. We zien de veranderende en uitdagende wereld om ons heen. Een wereld waarin energie van groot belang is, maar tegelijkertijd een wereld die worstelt met de impact daarvan. Een wereld waarin het klimaat verandert en de luchtkwaliteit een belangrijk gezondheidsthema is. Primagaz wil als organisatie een positieve bijdrage leveren aan dit debat.
 
We streven ernaar om vervuilende energiebronnen te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. En onze schonere energie is beschikbaar voor iedereen. Zo zijn wij sinds 2018 exclusief leverancier van biopropaan. Dit product wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zoals een mix van afval- en reststoffen en plantaardige oliën, en is dus veel schoner dan propaan. Het is onze ambitie om in 2040 alleen nog maar biopropaan te leveren. 


En onze ambitie gaat verder. Als bedrijf willen we onze ecologische voetafdruk drastisch verminderen. Primagaz gaat maximaal voor digitaal. Voor het resterende printwerk, gebruiken wij papier met verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage.  Wij maken gebruik van zonnepanelen, verwarmen ons gebouw (deels) met propaan uit afgekeurde flessen, investeren in laadpalen voor auto’s en fietsen, maken gebruik van milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen en werken met biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen voor het reinigen van de flessen. 

Wij compenseren onze CO₂-uitstoot op kantoor door deelname aan Trees for All, we beperken het gebruik van papier door zoveel mogelijk digitaal te werken en we zamelen afval gescheiden in. En we blijven werken aan verbeteringen.

Onze medewerkers

Onze medewerkers: een belangrijke factor

Samen werken we aan onze doelstellingen

De mensen binnen ons bedrijf zijn een belangrijke factor, ook om onze doelstellingen te behalen. Daar zijn we zuinig en trots op! Primagaz wil groeien door op een veilige manier te werken als een team, terwijl we gebruik maken van de schaalgrootte, de mogelijke synergieën en de daarmee gepaard gaande efficiëntie. We delen kennis en middelen en staan open voor nieuwe werkmethoden. Ons succes is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. We zijn niet bang om fouten te maken, we stimuleren juist initiatief.

Om verder te komen als bedrijf en als samenleving geloven wij dat ook uw mening en ideeën tellen. Luisteren brengt ons verder. Advancing Energy Together, noemen wij dat. Samen voor een leukere, makkelijkere en schonere wereld gaan.

Dochteronderneming van SHV Energy

SHV Energy

De grootste LPG-leverancier ter wereld

Primagaz is een dochteronderneming van SHV Energy. SHV Energy, met haar hoofdkantoor in Hoofddorp (Nederland), is actief in 27 landen. Met haar portfolio van toonaangevende merken waaronder Primagaz, Calor, Gaspol, Ipragaz, Liquigas, Supergasbras, Supergas en Xiwei, en een verdeling van meer dan 5 miljoen ton gas per jaar, is het de grootste LPG-leverancier ter wereld. 

SHV Energy blijft zich inzetten om CO2-emissies te verminderen en tegelijkertijd haar activiteiten uit te breiden. In 2040 is het haar ambitie dat 100% van de energieproducten afkomstig is van hernieuwbare bronnen.

De vier waarden van SHV

SHV Energy en haar dochterondernemingen delen de waarden van SHV, evenals de zes andere branches (groothandel, zwaar transport, industrie, dierenvoeding, exploratie en productie van aardolie, investeringen en kapitaalbeheer):

 • loyaliteit en integriteit
 • gelijkheid
 • gezondheid en veiligheid
 • milieubescherming

Voor meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SHV Energy en onze resultaten en ambities wereldwijd, verwijzen wij u graag naar de sustainability website van SHV Energy