Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Alles over propaan

Een gebruiksvriendelijke energiebron
Met heel wat mogelijkheden

Propaangas is een veelzijdige, veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing. 

Vraag vrijblijvend advies

Wat is propaan?

Propaan is een vloeibaar petroleumgas of koolwaterstofgas, ook wel bekend als “Liquefied Petroleum Gas” (LPG). LPG is de verzamelnaam voor propaan- en butaangassen en de verschillende mengsels hiervan. 

Het verschil tussen butaan- en propaangas is het kookpunt. Bij butaan is dat 0°C en bij propaan -42°C. Daarom is propaan zeer geschikt voor toepassingen buitenshuis en blijft het werken, ook als het vriest. Propaan wordt rechtstreeks gewonnen uit olie- en gasbronnen, maar komt vooral vrij bij het raffineren van aardolie.

Biopropaan wordt gewonnen uit restafval en hernieuwbare grondstoffen, waardoor het een fossiel-vrij alternatief is voor propaan.

Onze oplossingen

Verschillende manieren om gas op te slaan 

Propaan kan op vele manieren gebruikt en opgeslagen worden; afhankelijk van de toepassing, de hoeveelheid en gebruiksduur zijn er verschillende oplossingen...

Een ondergrondse tank is ideaal als de tank onzichtbaar weggewerkt moet worden. De tank wordt ingegraven in de grond, waarbij slechts een deksel zichtbaar blijft.
Een bovengrondse tank is de meest voorkomende oplossing voor woningen en gebouwen die verwarmd worden met propaan. Propaantanks zijn er in verschillende maten, van 1.000 liter tot 18.000 liter.
Gasflessen worden gebruikt voor bijvoorbeeld barbecue, kamperen en terrasheaters, maar ook voor meer professionelere toepassingen zoals dakbranders, onkruidbestrijding en voor metaalbewerking.

Als alternatief voor een propaantank kunnen gasflesen ook in serie geschakeld worden. Voor stationaire toepassingen waar een tank te groot is en één fles te weinig is, bijvoorbeeld een gashaard in een woning.

Waarom kiezen voor propaan?

  • C02_Savings_32x32_2
    Minder CO₂-uitstoot
  • Veelzijdige energiebron
  • Budgetvriendelijk
  • Duurzaam combineerbaar

Altijd energie, altijd veilig

Propaangas is, net als aardgas, een veilige warmtebron. Uiteraard zijn er wel enkele voorzorgsmaatregelen.

Veiligheid heeft topprioriteit binnen Primagaz. Voldoen aan wet- en regelgeving is daarbij het uitgangspunt. Wij zorgen voor de juiste plaatsing en aansluiting en we onderhouden de propaantank op de juiste manier. Onze monteurs zijn hiervoor opgeleid en het onderhoudssysteem wordt jaarlijks geaccrediteerd door Lloyds.Ook u kunt, en moet, bijdragen aan de veiligheid rondom uw propaangasinstallatie. Hieronder vindt u de belangrijkste veiligheidsvoorschriften. Wij adviseren u kennis te nemen van alle voorschriften (deze staan in de installatiemap) en deze te allen tijde op te volgen. 


  • Maak u vertrouwd met de uitvoering, uitrustingsdelen en toebehoren van de propaangastank. Mocht u vragen hebben, dan kan u altijd contact opnemen met Primagaz via 0800 - 0137.

  • Laat in geen geval kinderen of ondeskundigen toe tot de propaangastank.

  • Identificatielabels, de conformiteitplaat en de stempelplaat mogen niet worden verwijderd, gewijzigd of beschadigd.

Neem contact op

Heeft u een vraag over de veiligheid van uw propaaninstallatie, ruikt u een gaslucht of vermoedt u een lekkage? Bel ons op 0800 - 0137. 

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.