Biopropaan, een nieuwe generatie propaan | Primagaz
Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Biopropaan

Een nieuwe generatie propaan
Gas wordt groen

Vraag vrijblijvend advies

De stap naar groene energie

Door te kiezen voor biopropaan kunt u eenvoudig uw ecologische voetafdruk verkleinen. Traditioneel propaan heeft al een lage impact op het milieu, biopropaan doet het nog veel beter.

Met biopropaan neemt Primagaz de stap naar groene, duurzame energie. Biopropaan wordt geproduceerd uit 100% duurzame grondstoffen en vermindert de CO₂-uitstoot tot 80%, terwijl de prestaties volledig gelijk zijn aan die van gewoon propaan. Het enige verschil is dus het verschil dat u er zelf mee kan maken.

Waarom kiezen voor biopropaan?

  • 100% duurzame grondstoffen
  • Tot 80% minder CO₂-uitstoot
  • Voor alle toepassingen
  • Exclusief bij Primagaz

Een zuivere, veelzijdige energiebron met veel troeven

De energie van de toekomst

Biopropaan is een hernieuwbare vorm van propaan die uitsluitend geproduceerd wordt uit duurzame grondstoffen, zoals plantaardige oliën en restafval.

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact is wél anders. BioLPG (oftewel biopropaan) is namelijk een bijproduct van biodiesel en vermindert de CO2-uitstoot tot 80%. Dankzij zijn lage emissies en prestaties identiek aan die van klassiek propaan, wordt dit terecht dé energie van de toekomst genoemd.

De chemische samenstelling van biopropaan en propaan is identiek, waardoor biopropaan gebruikt kan worden voor alle gekende propaantoepassingen zoals verwarmen en koken.

Door biopropaan te gebruiken draagt u bovendien bij aan de energietransitie: energievoorziening door duurzame energiebronnen in plaats van fossiele brandstoffen.  


Biopropaan in gastanks

Wilt u biopropaan gebruiken voor diverse toepassingen in en rond uw woning, dan is een gastank de beste keuze. Primagaz biedt u hier twee mogelijkheden voor: biopropaan in een bovengrondse tank of in een ondergrondse. Onze adviseurs bekijken samen met u welke optie het meest geschikt is.

Vraag vrijblijvend advies

Klaar voor propaan?

Bent u overtuigd van de voordelen van propaan en ontvangt u graag een offerte op maat? Vul uw gegevens in en onze gasadviseur neemt snel contact met u op.

Headline

Teaser Text

TextHeader
PopupText

Er zijn één of meerdere velden incorrect ingevuld. Gelieve deze te corrigeren.

Vragen over biopropaan?

Veelgestelde vragen

Tussen de samenstelling of werking van biopropaan en klassiek propaan is er geen verschil, maar hun milieu-impact en oorsprong is wel verschillend. 

Biopropaan wordt geproduceerd uit biomassa, vandaar de naam, en levert hierdoor een substantiële vermindering aan CO2-uitstoot. De CO2-uitstoot is afhankelijk van de gebruikte grondstof in het productieproces.

De moleculaire structuur is identiek, waardoor biopropaan in bestaande tanks en installaties gebruikt kan worden.

 
 

Biopropaan is een bijproduct van het biodiesel productieproces.

Tijdens de productie ondergaan de hernieuwbare grondstoffen een reeks complexe behandelingen en worden ze gecombineerd met waterstof in een proces genaamd hydrogenolyse dat hun energiegehalte scheidt en zuivert.

Tijdens het raffinageproces wordt een verscheidenheid aan afvalgassen geproduceerd die propaan of biopropaan bevatten. Per ton biodiesel wordt 50 kg BioLPG gegenereerd.

Dit bijproduct wordt vervolgens gezuiverd om het identiek te maken aan conventioneel propaan.

 
 

Biopropaan wordt geproduceerd door Neste, de wereldleider in geavanceerde biobrandstoffen. In de nieuwe, op maat gemaakte, productie-eenheid op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam.