Primagaz heeft een maatschappelijke taak als brandstofleverancier en zal voor u klaar staan. Hierbij stellen we de veiligheid en gezondheid van klanten en collega’s voorop. Lees meer over ons beleid en de mogelijke impact naar aanleiding van het Corona-virus.

Verhuizen naar een woning met propaantank

Uw nieuwe woning heeft een propaantank?
Meld u aan als klant van Primagaz

Word nu klant bij Primagaz

Verhuist u naar een woning met een propaantank? 

Primagaz levert dagelijks propaan aan veel tevreden klanten. Propaangas is een veelzijdige, veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing. Voor gezinnen waarvan de woning niet op het aardgasnet is aangesloten, is propaan het ideale alternatief om te verwarmen en te koken. 

Wij vertellen u graag meer over propaan en welke mogelijkheden u heeft. Neem daarom gerust contact met ons op. Of uw nieuwe woning nu al verwarmd wordt met propaan van Primagaz of van een andere leverancier: u kunt bij ons altijd een scherpe offerte opvragen. Profiteer ook van onze leverzekerheid, kennis en concurrerende tarieven. 

Hoe meld ik mij aan?

Als uw nieuwe woning al een propaaninstallatie heeft, kunt u eenvoudig klant worden. Ook als de tank momenteel van een andere leverancier is. Wij begeleiden u graag door het proces.

 • 1. Contract

  U tekent het koopcontract voor uw nieuwe woning.

 • 2. Neem contact op

  U neemt contact op met Primagaz.

 • 3. Offerte op maat

  Wij maken een offerte op basis van uw situatie.

 • 4. Verrekening propaan 

  U verrekent het nog aanwezige propaan met de vorige bewoners.

Meld u nu aan als klant bij Primagaz

Zodra het koopcontract voor uw nieuwe woning getekend is, kunt u zich als klant aanmelden via het telefoonnummer 0800-0137.

Wat u moet weten over propaan

In Nederland zijn ruim 30.000 woningen voorzien van een propaangasinstallatie. Propaan is  vergelijkbaar met aardgas. Het grote voordeel van propaan is dat het onder lichte druk vloeibaar is en daardoor makkelijk is op te slaan in een gasfles of tank. Met aardgas kan dit niet. Daarom is propaan een uitstekend alternatief voor woningen zonder aardgas.
 
Bij de woning wordt op gepaste afstand een propaantank geplaatst. Afhankelijk van het gebruik kan deze voor particulier gebruik variëren van een inhoud van 1000 tot 3000 liter. De tank wordt met een (ondergrondse) leiding verbonden met de woning. Een regulier HR-ketel (soms met een kleine aanpassing of afstelling) verzorgt de verwarming van de woning en warm water, net als bij een aardgasaansluiting. U kunt ook gewoon koken op propaan of er een (sfeer)haard op aansluiten.

Veiligheid, gebruik en onderhoud

Een propaantank wordt meestal gehuurd van de propaanleverancier. De tank heeft regelmatig onderhoud nodig, de eisen hiervoor zijn wettelijk vastgelegd en het onderhoud kan niet door u zelf uitgevoerd worden. Om zeker te zijn van een veilige en goedgekeurde tank bieden de meeste leverancier een totaalpakket aan.
 
De hoeveelheid propaan kunt u aflezen via de inhoudsmeter op de tank. Als de tank voor minder dan 20% gevuld is, kunt u een bestelling doen. U kunt ook kiezen voor een automatische levering, de tank wordt dan voorzien van ‘telemetrie’ waardoor er automatisch een bericht verstuurd wordt naar de propaanleverancier om een vulling in te plannen.
 

Wij leveren uw propaan

As u voor Primagaz kiest, kiest u voor duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid tegen een concurrerende prijs. 

Als enige leverancier in Nederland hebben wij geïnvesteerd in biopropaan, een duurzaam alternatief voor conventioneel propaan. Met biopropaan bespaart u tot 80% op uw CO2-uitstoot. 
Ook investeren wij in duurzamere vrachtwagens. Deze rijden niet op diesel maar op het schonere LNG, een brandstof met minimale roetuitstoot en minder fijnstof. Zo dragen ook wij bij aan een beter mileu.
Naast een concurrerende prijs hechten wij veel waarden aan een transparante prijs, zowel de vaste kosten per maand als de variabele kosten per liter. Wij publiceren wekelijks de propaankoers op onze website, zodat u altijd kunt zien wat u betaalt. In MijnPrimagaz kunt u ook uw actuele prijs en facturen inzien.
Doordat wij een grote voorraad propaan zelf opslaan kunnen wij u onze klanten altijd voorzien van propaan. Primagaz is daardoor nauwelijks afhankelijk van openingstijden en rijtijden naar de grote laadstations. Met meerdere strategische opslagplaatsen in Nederland bedienen we u snel en betrouwbaar.
Wij zijn altijd bereikbaar. Uw bestellingen geeft u eenvoudig door via MijnPrimagaz, waar en wanneer het u uitkomt. Heeft u een vraag? Dan kunt u onze klantenservice iedere werkdag bereiken via 0800-0137 of info@primagaz.nl. Heeft u een dringende vraag? Onze Customer Service staat 24/7 voor u klaar, dus ook buiten kantooruren en in het weekend.
Veiligheid staat bij Primagaz voorop. Bij alles wat we doen zorgen we voor een veilige werk- en woonomgeving. We hebben alle expertise zelf in huis en we worden gecontroleerd door verschillende bevoegde instanties. Wel zo’n veilig gevoel.